Patizon obsahuje mnoho vitaminů a minerálů. Navíc má málo kalorií, skvěle chutná a dá se připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte ho přidat třeba do kuřecí směsi a máte skvělé a zdravé jídlo.

Ingredience

300 g kuřecích prsou
sůl podle potřeby
1 lžíce solamylu
1 menší patizon
1 pórek
1 červená paprika
3 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce kapar
150 ml kuřecího vývaru
200 g rýže
hrst pažitky

1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a smícháme se solamylem. Patizon zbavíme jadérek, oloupeme ho a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na tenké nudličky a papriku na větší kousky.

2. Na rozpáleném oleji orestujeme maso, přidáme patizon, papriku a kapary. Po 3 minutách vmícháme pórek, vše podlijeme vývarem, necháme projít varem a stáhneme.

3. Rýži uvaříme podle návodu a smícháme s nadrobno nakrájenou pažitkou.