Doporučujeme

Kokosky

Kokosky | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Kokosky

  • 0
Taky vám při pečení zbývají bílky? Upečte z nich báječné kokosky.

Ingredience

Těsto:
4 bílky
250 g moučkového cukru
250 g strouhaného kokosu
100 g polohrubé mouky
tuk na plech 

Krém:
150 g másla
100 g moučkového cukru
20 ml rumu

  1. Bílky mícháme na horké vodní lázni asi 5 minut. Odstavíme je, přidáme moučkový cukr a mírně vyšleháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kokosem.
  2. Na plech vymazaný tukem klademe lžičkou malé hromádky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 130 °C asi 15 minut. Pak teplotu snížíme na 150 °C a dopékáme asi 20 minut. Upečené kokosky necháme vychladnout a rozležet. 
  3. Před podáváním kokosky slepíme. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a rumem. Krémem slepíme dvě kokosky k sobě.

Témata: Cukr, kokos, mouka, plech
  • Vybrali jsme pro Vás