Rajská polévka s červenou čočkou


Potřebujete:

400 g loupaných krájených rajčat

6 lžic červené čočky Bioharmonie

1 lžíce olivového oleje

2 cibule nasekané nadrobno

2 lžíce rajčatového protlaku

3 šálky zeleninového vývaru

3 lžíce čerstvé nebo zmražené bazalky

1 bobkový list

černý pepř



Postup: Propláchnutou čočku vsypeme do hrnce s vroucí vodou. Zvolna vaříme přikrytou asi 25 minut, dokud nezměkne. Slijeme vodu, čočku propláchneme a necháme okapat.

Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme cibulku a smažíme asi 10 minut. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, bobkový list, pepř a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou za občasného míchání asi 25 minut. Hrnec odstavíme a necháme pár minut chladnout. Vyjmeme bobkový list a zeleninu rozmixujeme. Zeleninovou směs pak vrátíme do hrnce. Nakonec vmícháme čočku a nadrobno nasekanou bazalku.


  15:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:24