Ingredience 250 g sušené cizrny 3 lžíce řeckého jogurtu |
1. Cizrnu namočíme přes noc do vody a poté scedíme. Společně s cibulí, 2 stroužky česneku a kmínem ji rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme a na závěr přimícháme nasekané bylinky.
2. Z těsta vytvarujeme stejně velké koule a z nich pak karbanátky. V pánvi rozpálíme olej a placičky opečeme z obou stran dozlatova.
3. Smícháme jogurt, tahini pastu, prolisovaný stroužek česneku, šťávu a olivový olej. Osolíme a opepříme. Bulky překrojíme, nasucho opečeme a potřeme připraveným dresinkem.
4. Na spodní část postupně vyskládáme rukolu, falafel, zelí, na nudličky nakrájenou mrkev, kolečka okurky a zaklopíme vrchní částí potřené bulky.
5. Brambory očistíme a i se slupkou nakrájíme na stejně silné hranolky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem.
6. Hranolky osolíme, posypeme nahrubo nasekaným rozmarýnem a zalijeme olejem. Rukama lehce promícháme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30–40 minut.