Němky - Osobní poradce
Němky a Rakušanky jsou přímo zblázněné do televizního pořadu Besser Essen (varianta našeho Jste to, co jíte). Dva odborníci na zdravou výživu obcházejí domácnosti, notorickým jedlíkům prohlížejí ledničky a vysvětlují, proč to či ono do dietního jídelníčku nepatří a naopak. V Německu po skončení pořadu lidé většinou vyrážejí do supermarketu a svůj jídelní lístek upravují přesně podle moudrých rad dietologů.
Australanky - Miniporce
Australankám se osvědčily zmenšené porce. Můžete si dát cokoli, na co máte chuť, ale pouze v malém množství, které vaši linii ani trochu neohrozí. Tento způsob stravování odstartoval jeden vědecký průzkum, při němž se zjistilo, že po zmenšení velikosti obědových porcí o dvacet procent přestali lidé v Austrálii tloustnout. Tato metoda je nejen účinná, ale i velmi rozumná. Můžete ji sami vyzkoušet.
Japonky - Ryby, ryby a zase ryby
Především mladé Japonky ve snaze získat superštíhlou postavou se úplně vzdaly jídel, která obsahují sacharidy. Těstoviny a sušenky vyměnily za ryby a mořské ‚potvory‘, kterých si dávají do sytosti. Dopují se především tuňáky, lososy, sardinkami, makrelami a jinými rybami, které obsahují omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Ty jsou pro organismus ostatně nezbytné (jejich konzumace slouží jako prevence vzniku srdečních onemocnění) a naše tělo si je nedokáže samo vyrobit. Štíhlosti chtiví Japonci mají porci ryby na talíři minimálně dvakrát či třikrát týdně a k tomu chroupají saláty ze syrové zeleniny, tu ochucují ořechovým olejem.