VIDEO: U Dakaru sjelo letadlo z ranveje, při nehodě se zranilo 11 lidí

  • 3
Na hlavním senegalském letišti poblíž hlavního města Dakaru v noci na čtvrtek sjelo z ranveje letadlo se 78 cestujícími na palubě. Při nehodě utrpělo zranění jedenáct lidí, z toho čtyři těžce, uvedlo letiště Blaise Diagne. Provoz na letišti je pozastaven, informovala agentura Reuters.

Noční video sdílené na sociálních sítích, které se agentuře Reuters zatím nepodařilo ověřit, ukazuje letadlo mimo dráhu v trávě s křídlem pokrytým protipožární pěnou.

Letiště Blaise Diagne uvedlo, že na palubě bylo 78 cestujících. Příčiny toho, proč letoun sjel z dráhy, jsou předmětem vyšetřování. Nehoda se stala před vzletem v 1:00 místního času (3:00 SELČ). Letiště bude znovu uvedeno do provozu v následujících hodinách, uvádí Reuters.

Některá média doplnila, že se jedná o letadlo Boeing 737-38J společnosti Transair. Letecká společnost sídlí na letišti Blaise Diagne a provozuje vnitrostátní lety a mezinárodní linky v rámci západní Afriky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video