Muzeum čokolády a marcipánu a přilehlá Kotnovská ulice v Táboře budou 8. října patřit čokoládě. Festival čokolády nabídne den plný zábavy, workshopů, degustací a show.
Jako hlavní host vystoupí Lucie Vondráčková, která je s muzeem spjata již několik let, když propůjčila svůj hlas holčičce Fíně Čokoládě z pohádkového příběhu muzea. Lucie svůj zpěv spojí i s autogramiádou, za účasti spoluautora knihy Fína Čokoláda a autora bestselleru Gump – pes, který naučil lidi žít, Filipa Rožka.
„Čokoláda umí udělat život sladký a my chceme, aby byl takový celý festivalový den. Program potěší malé i velké návštěvníky. Doporučuji vyhradit si dostatek času, abyste si vychutnali vše, co se bude nabízet,“ říká Petra Kovandová, zakladatelka Táborského muzea čokolády a marcipánu.
Jedním z vrcholů festivalu bude tvorba čokoládové sochy Thora v životní velikosti. Nezvyklé sochařské práce s čokoládou se ujme zkušený Daniel Šefčík, jehož práci budou moci návštěvníci sledovat v průběhu celého dne. Sochař je autorem i dalších muzejních exponátů. Největšího interaktivního čokoládové vlaku v ČR a busty Davy Jonese, které jsou zapsány v České knize rekordů.
„Maluji a miluji“, tak se jmenuje show Martina Svatka, člena Národního týmu kuchařů a cukrářů. Martin Svatek do svého vystoupení přizve i přihlížející publikum, které tak bude mít jedinečnou příležitost sledovat světovou kulinářskou show na jihu Čech.
A to stále není vše. Děti potěší dobrodružná hra o poklad, kolo štěstí, tanec Čokožrouta v podání Adély (Šedové) Dudové, známé tanečnice z muzikálu Drákula. Kreativní dílny, čokoládová řeka. Návštěvníky také potěší speciální komentované prohlídky, oblíbené degustace naslepo nebo speciální stánek s informacemi na téma vše, co jste chtěli vědět o čokoládě….
Muzeum čokolády a marcipánu Tábor
Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře slaví 10 let od založení. Majitelka Petra Kovandová dokázala se svými spolupracovníky vybudovat na ploše přes 1000 m2 oblíbené místo, kam se návštěvníci rádi vracejí. Expozice má několik částí včetně vlastního čokoládového obchodu. Zaměřuje se na edukaci, workshopy a na kvalitní rukodělnou výrobu včetně vlastní „bean to bar“ čokolády a originálních pralinek. Jejich produkci oceňují i velké společnosti, které si nechávají vyrábět speciální zakázky v průběhu celého roku. Součástí expozic jsou unikátní čokoládové sochy včetně několika, které drží různé rekordy.