Diskuse k článku

RECENZE: Zázrak se nekoná. Mafia 3 fanoušky nepotěší

Naleštěné bouráky, skvělá hudba, brutální násilí a koňská dávka stereotypu. To je Amerika sedmdesátých v podání Mafie 3, jedné z nejočekávanějších her letošního roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D26u35š33a66n 65R98o49č61e95k 4790530599574

Když hraju volitelne ukoli trávy ukradnout člun nebo ukradnout kamion tak sem to udělal 2 a 2 a když to tam je znova ze to mam ukradnout tak tam jedu a jak dojedu na misto tak uz není kamion ani člun který mám ukradnout jak to spatky zviditelnit

0/0
9.1.2017 14:19

J37i25ř48í 46C14h79r53á15s15k15a 3626719452310

Nevíte, jak zavolat společníka v MAFII 3?

0/0
19.10.2016 21:58

M26i93c72h46a21l 92K67v39a56k 8257920845843

podrzis kolecko mysi a posunes na spravnou hodnotu

0/0
13.11.2016 0:47

O75n36d85ř78e34j 12P81o37k95o49r58n43ý 4716716774215

Osobně jsem se na Mafii 3 hodně těšil. Jako víceméně spokojený hráč 1 a 2 jsem ale očekával více. První verze v den vydání na PC byla katastrofa - hrůzostrašně optimalizovaná konzolovka, nemožnost vypnout 30fps lock, hra jela jen na jednom jádru, grafika podivně rozmazaná, zrnitá a nebarevná, všechno se podivně zasekává, zvuk se trhá. První dojmy byli, že někdo vzal Batmana z konzole, jemně poupravil prostředí, změnil hlavní postavu, vložil trošku příběhu a překonvertoval to automaticky na PC. Hra byla téměř nehratelná, po hodině utrap jsem dohrál...

První update přidal možnost 30fps lock úplně vypnout (což ale na Radeonu R9 380 4GB přidalo v průměru 10-15fps při FullHD), hra již využívá 4 jádra, všechno je plynulejší. Rozmazání obrazu pomohlo přímo úprava nastavení v ovladačích Radeon Crimson. Už je to jakž takž hratelný. Ze začátku jsem byl ze hry nadšený, příběh se začal slibně rozjíždět, ale po čase přišla jakási divně prázdná monotónnost - promluvíte si s hlavní postavou (video, které nelze přeskočit), jedete na několik míst pozabíjet pár bubáků, pak nelogicky jedete odbouchnout šéfa na místo, které už jste jednou vyčistili (wtf?!), AI protivníků je neuvěřitelně strojová, výběr obtížnosti je spíš výsměch - oproti Mafii 2, kde byla nejvyšší obtížnost opravdová výzva na trpělivost a přesnost, ve trojce mám pocit, že i nejtěžší obtížnost je odpočinková (casual) volba - nepřátelé se pohybují jen o trošku rychleji, žádný náznak větší inteligence nebo něco podobného, policisté jsou na ulicích jen jako takový doplněk - rychlá jízda, jízda na červenou je nechává naprosto klidnými, ukradnout auto vypáčením zámku je nemožné, nemůžete zavřít otevřené dveře, změnit si oblečení, najíst se v restauraci na doplnění zdraví (prodavač na vás začne akorát nadávat) a spousta dalšího.

Očekával jsem vylepšenou dvojku s novým příběhem, místo toho jsem dostal předělanou jinou hru, která občas vypadá až komiksově, bez prvků hry, které byly v předchozích verzích standardem.

0/0
15.10.2016 10:07

J54i78ř61í 59Z93á86h88o60r57a 5363645842899

Mafia byla vždycky jen takovej pinďa ze sousedství. Ve světě, kde je GTA není pro ostatní místo a je jedno, jestli je to jednička, trojka, nebo dvojka.....

+3/−13
13.10.2016 14:34

M14a54r77t74i33n 37Š22i30m30e86k 4440584528915

Nesouhlasím, první díl byl bomba, druhý už horší, ale pořád dobrý. První díl je srovnatelný s GTA úplně bez problému

+12/−2
13.10.2016 15:12

V91i89k18t24o52r 19Š95p83i53č24k72a 6398952744

Problém je , že kdysi mohla Mafie být tím kdo házel GTA rukavici .... ale dnes a ještě u stejné firmy co stojí za GTA .... to prostě musí být ten druhý v řadě už jen kvůli "tomu nařízení" shora EU . Bohužel takto funguje trh a ten herní není výjimkou . Zkuste si pod Nintendem vydat lepší hru než Zeldu či Maria ....

+2/0
15.10.2016 0:57

M36i83c47h22a31l 79K68v83a72k 8527660265983

druhy dil je lepsi nez GTA4, byl mnohem propracovanejsi a graficky uzasnej, GTA 4 byla zpackanina cukatura a graficky otres

0/−1
13.11.2016 0:47

P46e31t51r 49L39e73h98k54o11ž15i44v 7727949819880

Asi bych to tak neřešil, jelikož sem hrál 1 i 2 , tak půjdu určitě i do 3 dílů této série. Mimo téma, včera mě překvapila tv reklama na Mafii, myslím že na Prima Cool...

0/0
13.10.2016 10:12

M11a68r78t48i83n 96Š56i89m89e69k 4320674538785

Nedělal bych to, hrál jsem oba díly a ze 3. je mi ke zle. Přijde mi to jako pěkná demoverze, nebo spíše Alfa verze, čekající na dokončení a hlavně na lepší příběh a město. Život ve městě a jeho fungování je několik generace zpět od předchozích dílů série.

+2/0
13.10.2016 12:45

M67a38t55ě68j 45Š52t27ě36p24á36n 2176531

Na Mafii 1 i 2 jsem měl rád ty italský mafiány v kvádrech...Nic proti černochům,ale už to není ono :(

+9/0
12.10.2016 22:47

R34a95d20e47k 66R30a73i34d20a 5777692779

Autor článku si trochu plete co jsou 70. léta. 70. léta jsou mezi lety 70-79, 30. léta jsou 30-39...atd. Mafia III se odehrává v 60. letech, konkrétně v roce 68.

+7/0
12.10.2016 15:59

P25e39t67r 82M66i51k82e82š 4190841776464

tak on je to dost častej jev, že si to lidi pletou páč předpokládaj, že je to jak se stoletíma kde je to přesně naopak ( tedy 18 st. 1701-1800 ).

0/−1
13.10.2016 11:09

Š89í92m36a 53K43a42d33e35ř31á56v81e30k 6817459444369

Tak to si radši koupím novýho Football Manager!:-)

+3/0
12.10.2016 11:11

M56i16l22a46n 63B30u57r67i82á48n21e84k 6673341869817

Za rok to bude zadarmo jako příloha ve SCORE, tak si počkejme ;-)

+16/0
12.10.2016 9:06

M23i37c38h81a52l 37F44r27e50i25s 3433814161419

odkazuje třetí díl alespoň něčím na dvojku? nebo jen dojí slavnou značku?8-o

0/0
11.10.2016 21:33

M61i19c68h61a10l 72B49a51r88t83o80s89z 5892232847656

V pribehove linii se objevuje Vito Scaletta.

0/0
11.10.2016 21:57
Foto

J52á81n 45Š96v61e57c 3588614222292

A tiež vysvetľuje, čo sa stalo s Joe Barbarom (najlepšie to vidieť približne od 1:50 času videa): https://www.youtube.com/watch?v=cF-Hv8f5MKo#t=148.527479 Ale nepozerajte tí, ktorí to chcete hrať a nechcete dopredu vedieť vysvetlenie!!

+1/0
12.10.2016 8:42

M76i39c93h36a84l 40F26r66e15i38s 3773364711769

super, díky R^

0/0
14.10.2016 19:42

P22e60t36e65r 42M10o47l59n45á60r 8355294962509

priblblá černošská strielačka ,nechápem prečo sa to volá mafia :-/

+17/0
11.10.2016 19:57

O88n79d73ř71e10j 52B23e86r38á68n16e51k 5945634372540

Hru jsem si koupil novou na PS4. Do 30min jsem jí nabízel na prodej...

+6/−1
11.10.2016 19:45

J48i84r75i 16B29o35r84o81v49y 7607926217963

Otázka, je to opravdu velké zkla­mání od dob první i druhé Mafie? Ano bohu­žel je. Příběh se dá jak tak pře­žít, ale opa­kují se mise, jenom s malými obmě­nami. Chybí další obsah, kdy lze jez­dit jenom autem nebo lodí. Na drob­nosti, které udě­lají život ve městě reál­nější, se úplně zapo­mnělo. A bohu­žel gra­fická kva­lita hry v sou­vis­losti na ply­nu­losti hraní a hod­notě fps není vůbec v přímé úměr­nosti.

Proto musím Mafii 3 ohod­no­tit níz­kým ohod­no­ce­ním, které pro­stě výš dát nejde. 50 % je pro­stě málo a stu­dio, které tuto hru stvo­řilo, by se mělo zamys­let na tím, jestli má být nějaké pla­cené DLC, nebo zdarma. Asi bude pla­cené, ale kvůli kva­litě zpra­co­vání celé hry, bych si přál, aby pří­davné balíčky byly zdarma, aby vše, co tvůrci zapo­mněli a do hry nedali, bylo zdarma. Updaty, pří­bě­hové DLC i nová auta. Celá recenze na http://www.zk4.cz/7n

0/−1
11.10.2016 16:42

J92o87s34e93f 65E40l84i41a37s 7460919126501

Děkuju za rozumnou recenzi, bál jsem se že to budou všichni korektně chválit.

Tragédie, policie je zbytečná, můžu jezdit jako prase a nic se neděje. Otevřený svět? Kde? Jakej? nemůžeš mluvit s lidma na ulici, nemůžeš nic ukrást, nemůžeš nakoupit v obchodě nebo blbým stánku. Grafika? To je snad vtip, když popíjej whisky (a to není hra ale animace) tak ta sklenička vypadá jako z devadesátejch let.

A co zdobilo Mafii, sbírání plakátů a časopisů, dělaj si srandu že sbírání playboyů zabijou tím že jsou na mapě označený kde leží?

+3/0
11.10.2016 15:41

M60i82c51h54a71l 77V53e93r64n71e91r 8527116147134

Stačilo by, nechat se inspirovat kriminálkami ze 60. a 70. let, jako Bullittův případ, Serpico, Francouzská spojka, Psí odpoledne atd. Příběhy Mafie I i II byly také ovlivněné filmy, trochu klišovité, ale ve hrách neměly a dosud nemají konkurenci. Tady prostě měli vývojáři pevnou fanouškovskou základnu, část trhu zaměřenou na gangsterky, která je sice malá, ale kde by nemuseli s nikým soupeřit o přízeň. Místo toho vsadili na průměrnost, a máme z toho podprůměr:-/

+13/0
11.10.2016 14:27

D66a51n74i66e41l 47S77o74b94o53t12a 9749124596820

Počkám si dva roky a pak si to ve slevě koupím za 10 éček, za tohle plnou cenu dávat nebudu.

+10/−1
11.10.2016 13:43

R53a90d74e90k 88J92a78h97o10d20a 3683512314193

10€ se moc za tohle.

+3/0
12.10.2016 6:25

M80a10r10t68i92n 87Š35i41m87e44k 4970854258205

Možná za půl roku za 5 éček ;-D

+1/0
13.10.2016 12:46

J17i92ř12í 57Š49l62e96m88r 7913282595222

Jednička byla super. Dvojka už mě moc nenadchla a trojku už ani zkoušet nebudu.

+14/−1
11.10.2016 13:27

D91a60v85i73d 61H48e77l64l35e12r 6796643310596

To jsme to dopracovali, když české titulky jsou brány jako největší plus.

+27/0
11.10.2016 12:05

J81a84n 97S85t64e56h15l44í98k 1249939576434

Taky mě to zarazilo. Pro mě osobně to plus je, ale dávat to do recenze hry?

+1/0
11.10.2016 15:07

M37i17c33h60a46l 71P13a95l17e81č75e52k 2471108512584

Ono je to psáno asi tak, že další plusy prostě nejsou a prázdná kolonka být nemůže.

+5/0
12.10.2016 7:54

H67o25n46z31a 46K81a41h67o42v45e74c 1246164944

Mé mafiánské srdce krvácí :(

+5/0
11.10.2016 11:08

L38u68k27á49š 63L70e77n67g52h57a97r97d 4449222931

Mafia 3 vs Mafia 1

https://www.youtube.com/watch?v=mQ1YMeY07xI

ještě smutnější

+22/0
11.10.2016 9:16

M89a57r74e38k 90Š60e23b51e98s75t22a 2693111233647

Mafia 2 VS Mafia 3

https://www.youtube.com/watch?v=ixlszwKVVP0

velice smutné video....

+25/0
11.10.2016 8:44

T39r44u62n70g 16D61u46o52n70g 82T40h28a61n75h 5538775394827

Ale no tak s tou policií v mafie 3 to je reálnější. Vždyť hlavní postava je černá .)

+4/−1
11.10.2016 19:21

J69a43n 10C61h29a25r46v63á39t 9351879493286

Když to tady tak čtu, tak pomalu začínám hledat CD s Mafií 1.

Snad to stejně nedopadne s novou Civilizací.

+20/0
11.10.2016 8:36

J77o91s39e87f 95P84o79k81o58r36n85ý 6672769544181

Od civlilizace bych očekával že bude pěkně ořezaná a zbytek bude nutno dokoupit formou dlc a datadisků.

+4/0
11.10.2016 8:44

J52a68n 67S57t59e92h56l44í34k 1569749296704

Špatný, špatný, špatný. Tohle slyším všude. Asi si ji zahraju jenom z nostalgie, a o to možná vydavateli šlo. Přitáhneme nový hráče a staří si to koupí z nostalgie.

+2/0
11.10.2016 8:07

J54o41s30e15f 16P53o15k39o22r56n75ý 6852109944721

Bohužel jedinný z AAA titulů za poslední rok který se mi prostě na PC nehýbe. Tolik bugů jsem taktéž už dlouho neviděl. Kluci dělali co mohli ale hra byla vydána předčasně.

+3/0
11.10.2016 7:55

J58i29ř78í 69J88u60ř95i61c79a 2798963591

Hry tohoto typu bytostně nesnáším. Přitom začali tak dobře. Styl vyprávění příběhu mne vysloveně nadchnul. Soundtrack vynikající. Dobové reálie a rasismus vystiženy pěkně. A pak takovýhle paskvil. Grafiku naprosto neřeším, protože byla li hra dobrá, tak ji hraju dodnes a špatné grafiky si u nové hry v záplavě těch starších ani nevšimnu, ale do zblbnutí opakovat to samé mne nebavilo nikdy. Škoda. Naprosto nevyužitý potenciál. Ještě že koukám na letsplaye a nevyhodil jsem prachy zbytečně.

+10/0
11.10.2016 7:41

J19i44ř79í 93S49o49j55k35a 5838162251238

jo ták, takže zkušnosti jen z letsplay, bylo mi divné že Vám na začátku hraje půl hodiny video než se pustí hra ;-D;-D;-D

0/−7
11.10.2016 10:02

J45i34ř12í 45J25u62ř27i47c46a 2808583341

Ach jo, Vám něco nastínit nemá význam. Hezky polopaticky, že?

+2/0
11.10.2016 11:48

J61o11s70e50f 74Č71i40h53á20k 7901359580256

Velké zklamání.

+14/0
11.10.2016 4:03
Foto

J95i65ř50í 29K10a33r18á73s53e84k 1823452812261

Mafii 2 vyčetli, že nemá otevřený svět a volitelných úkolů je málo. Běžte do háje. Kdybych chtěl GTA, tak hraju GTA. Ale ouha, v Hangar13 studiu na to slyší a z Mafie udělali paskvil snažící se napodobit GTA apod. Skvělý. Jdu si zahrát jedničku. Ta měla koule. Dvojka taky dobrý. Trojka stojí za prd.

+40/−1
11.10.2016 3:43

J54i76ř60í 44J56u26ř41i57c68a 2908313731

Hej, pozdravuje vás Don Salieri.

Tak pojď, rád si ten pozdrav poslechnu. :)

+4/0
11.10.2016 7:43

J82i45ř74í 47D72u93š57e34k 8332371671323

Souhlas, já měl rád Mafii právě kvuli lineárnímu vyprávění příběhu. A možnost po misi se jen tak projet městem než dojedu domu mi stačilo. Posedlost vedlejších ukolu vytváření bází a zabírání území to je pak sandbox hra ale od toho je tu už GTA. Mafia byla vždy lineární hra v otevřeném světě a ne sandbox.

+6/0
11.10.2016 9:54

O49n24d17ř14e60j 77M61a76r31e85k 2572187372745

no tak jestli ti stačí 3 - 4 hodiny hracího času za cenu plné hry tak se nedivím že se líbila Mafia 2

0/−1
12.10.2016 10:07

P79e81t63r 61V19i33n87t51r64l27í51k 3786124461

Tak to je škoda, myslím, že tato herní série doplatila klasicky na to, že se nedrželi toho, čím začali a hru pod vidinou velkého výdělku nechali oddělat díky mainstreamovému způsobu, jakým se hra prezentuje, takových jsou v dnešní době mraky, snad tam bude něco, čím hra osobitě zaujme, ale z videí na mě působí prostě moc běžně ;-(

0/0
11.10.2016 0:57

Z69d44e52n60ě28k 35K21r29a57u18s 9186540822270

tak ono hlavne to studio co delalo jednicku uz davno nefunguje prece behem dvojky jim to nemci sebrali a aby to driv vyslo tak vydali nedodelanou hru a pocitam ze trojku delalo uz to nemecky studio a ne puvodni cesky, nic sem o trojce necetl, ale dost bych tomu veril

0/−2
11.10.2016 3:31

M23a15r82t97i26n 86C46u48m95p57e56l85i68k 7861140833252

jaky nemci?;-D

+2/0
11.10.2016 9:18

Premium

Konzumace jídla několikrát denně je klišé, tvrdí výživový poradce Fořt

Napsal více než dvacet knih o zdravém životním stylu a boji s obezitou. Petr Fořt tvrdí, že žádný obecně platný návod...

Premium

Test celoročních pneumatik. Jak si vedou za sucha, za mokra a na sněhu

K celoročním pneumatikám výrobci přistupovali po dlouhá léta macešsky. Konečně se však vrátily do jejich přízně....

Premium

Pes celý život čeká na to, až ho někdo sprdne, říká veterinář

Do své ordinace v centru Prahy dochází den co den už 22 let, aby znovu na nohy postavil čtyřnohé domácí mazlíčky. „I...

Najdete na iDNES.cz