- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jaroslav Vácha z Výzkumného a šlechtitelského ústavu ovocnářského v Holovousech | foto: Martin Veselý, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
„Hodně se hovoří o tom, že přírodní vitaminy mají větší vliv na obranyschopnost člověka proti chorobám, než se dosud předpokládalo. A jelikož strach z infekce bude nejspíš dlouhodobě přetrvávat, logicky se zvýší poptávka po kvalitním ovoci. To se většinou prodává jako nebalená potravina, tak je možné, že se objeví snahy o výrobní postupy nabízející dodávku ovoce ze stromu až na stůl zákazníka bez dotyku lidské ruky včetně robotické sklizně,“ zamýšlí se Jaroslav Vácha.
Připojte se ještě dnes a získejte: