Do korun stromů se v Krkonoších za první rok vydalo 330 tisíc lidí

  • 14
Stezku v korunách stromů na úpatí krkonošské Černé hory navštívilo za první rok od otevření 330 tisíc turistů. Provozovatelé atrakce uspořádali šest tematických akcí. Pro příští sezonu připravují novinku, která prohlídku vyhlídkové věže ještě více zatraktivní.

„Krkonošská stezka je oproti jiným podobným stavbám už nyní unikátní podzemní jeskyní s expozicí o půdě. Na příští rok chystáme ambiciózní projekt, který zasáhne i do její podoby a návštěvníkům nabídne nové souvislosti,“ sdělila Radana Křížová, která má na starost strategický marketing. 

Úpravy chce provozovatel představit do začátku příští sezony. 

„Přestože projekt zasáhne i do konstrukce stezky, provoz nebude během výstavby nijak omezen. S návštěvníky bude tato nová expozice mluvit, stejně jako celá stezka, o ochraně přírody a především lesů, a o vztahu k nim,“ upřesnila změny Křížová.

V prvním roce provozu stezka na okraji Janských Lázní doznala pouze kosmetických změn. Na vrcholu například přibyly lavičky, na více než 1 500 metrů dlouhé trase se objevily nové sochy zvířat, edukační zastávky a také fotostativy. 

Extrémní nápor turistů zažila stezka především loni v létě, v prvních týdnech po otevření. Kolabující dopravu musela tehdy řídit policie. Na velký zájem  organizační tým reagoval spuštěním prodeje vstupenek v internetovém obchodě. 

„Návštěvnost v prvních dvou měsících po otevření byla nad naše očekávání, proto jsme zprovoznili e-shop, kde si lidé mohou vstupenky koupit v předstihu,“ uvedla ředitelka stezky Marie Jarkovská. 

9. února 2018

V letošní zimě se na program vrátí večerní prohlídky s průvodcem ze Správy Krkonošského národního parku, která na vzdělávací části stromové stezky spolupracovala.