Mezi Velkým Třebešovem a Chvalkovicemi nabourala do stromu tříkolka (18. 5. 2021). | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Dvojice na tříkolce narazila do stromu, pro ženu přiletěl vrtulník

  • 8
Dvojice na motocyklové tříkolce navečer nabourala do stromu u Chvalkovic na Náchodsku. Podle záchranářů mohli oba členové posádky utrpět zranění hlavy. Pro ženu povolali vrtulník, muže odvezla sanita.

Nehoda se stala na silnici druhé třídy mezi Chvalkovicemi a Velkým Třebešovem v úterý krátce před osmou hodinou večer.

„Dvaapadesátiletý řidič tříkolky značky Bombardier pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při průjezdu pravotočivou zatáčkou a vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ sdělila mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová.

Při nárazu se zřejmě zranil řidič i jeho dvaadvacetiletá spolujezdkyně.

„U obou jsme měli podezření na úraz hlavy. Protože stav ženy se jevil o něco závažnější, přepravili jsme ji letecky do traumacentra hradecké fakultní nemocnice. Muž byl po ošetření převezen sanitou do nemocnice v Náchodě, aby tam vyloučili jeho zranění,“ uvedl mluvčí královéhradeckých zdravotnických záchranářů Ivo Novák.

Policisté již vyloučili dechovou zkouškou, že by řidič pil před jízdou alkohol. Škoda na tříkolce se odhaduje na 80 tisíc korun. Přesnou příčinou nehody se dosud zabývá náchodská policie.

Na místě zasahovaly sanity výjezdových skupin záchranářů z Náchoda a Jaroměře a také jaroměřští profesionální hasiči. Ti pomáhali s poskytováním první pomoci a ošetřením, také s transportem pacientky do vrtulníku.