Opilý řidič boural s nákladním vozem v Hořicích. (16. 12. 2021)

Opilý řidič boural s nákladním vozem v Hořicích. (16. 12. 2021) | foto: PČR

Řidič kamionu několikrát boural v Hořicích. Nadýchal 2,66 promile

  • 8
Opilý řidič kamionu brázdil ve čtvrtek krátce před 17. hodinou ulice Hořic na Jičínsku. Šofér naboural téměř vše, co potkal. Prodejnu, strom, lampu, dopravní značky i zaparkované auto. Čtyřiašedesátiletý muž nadýchal 2,66 promile alkoholu.

Svědek zavolal na linku 158, když nákladní automobil při průjezdu hořickou ulicí Přemyslova narazil do jedné z prodejen, strhl telefonní kabel a od nehody ujel. 

„Než hlídka řidiče zastavila, měl při své jízdě hořickými ulicemi ještě narazit do vzrostlého dubu, lampy veřejného osvětlení, dopravní značky, kovového sloupku a zaparkovaného osobního automobilu,“ popsala jízdu nákladního vozu mluvčí jičínské policie Eliška Majerová.

Policisté nechali muže dýchnout a naměřili 2,66 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nežádal. 

Na místě mu proto policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Celková hmotná škoda dosahuje 82 tisíc korun.

„Příčina a okolnosti této nehody jsou i nadále v šetření jičínských dopravních policistů. Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí 64letému muži v případě prokázání viny až tři roky odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.