Ed Sheeran na Letišti Letňany v Praze (7. července 2019).

Ed Sheeran na Letišti Letňany v Praze (7. července 2019). | foto:  Michal Šula, MAFRA

Na letišti v Hradci Králové příští rok zazpívá britská hvězda Ed Sheeran

  • 4
Hradec Králové spolu s pořadateli hudebního festivalu Rock for People odtajnil slavné jméno plánovaného koncertu obřích rozměrů. Na východ Čech se chystá jedna z největších světových hvězd, britský písničkář Ed Sheeran.

Pořadatelům festivalu Rock for People už nestačí čtyřdenní festival pro 35 tisíc diváků. Na příští rok navíc chystají „monstrkoncert“ pro 50 tisíc lidí. Do Hradce Králové dorazí Ed Sheeran, konkrétně 27. července 2024.

Koncert, který na východě Čech nemá obdoby, chystá město Hradec Králové ve spolupráci s Ameba Production a Parkem 360 na hradeckém letišti, kde se každoročně koná jedna z největších tuzemských hudebních akcí Rock for People.

„V režimu utajení na přípravách pracujeme asi dva měsíce. Bude to největší show, jaká kdy v Hradci byla,“ řekl Michal Thomes, majitel spolupořádající agentury Ameba Production a naznačil, že slavný zpěvák si Hradec vybral i díky tomu, že pořadatelé nabídli „něco navíc“, líbily se mu autentické nápady šité na míru Parku 360.

„Ed Sheeran je asi šestý nejposlouchanější interpret na světě a jestli se někdo dá označit titulem globální hvězda, je to určitě on. To, že se jej povedlo dostat do Hradce, je velký úspěch. Přípravy jsou nesrovnatelně větší záležitostí než i náš největší ročník Rock for People, který jsme dělali letos. Areál začíná naplňovat svou dlouhodobou vizi, že chce být velkým multifunkčním areálem, kde se budou konat opravdu velké události,“ doala Thomes.

Prodej vstupenek bude spuštěn 26. října v 10 hodin na sítích GoOut a Ticketportal. Cena bude přibližně do dvou tisíc korun, dražší budou pravděpodobně místa na sezení. Součástí vstupenky bude i tematická fan zóna, ve které bude již od dopoledne hudební i nehudební program. Fanoušci budou moci v areálu parkovat i kempovat.

Letos vydal dvě alba a vyhrál soud

Britský písničkář Ed Sheeran letos na jaře vydal album Subtract, ve kterém podle vlastních slov vůbec poprvé nebral v potaz fanouškovská očekávání a obnažil své nitro. Jeho nové songy jsou chmurné a ponuré, ovlivněné úmrtím blízkého přítele a vážným onemocněním jeho ženy Cherry, které diagnostikovali zhoubný nádor v době těhotenství.

Na konci září pak vydal nové řadové album Autumn Variations. Obsahuje čtrnáct skladeb a jak název napovídá, jde o desku s podzimní tematikou, přičemž Sheeran její vydání ohlásil poměrně netradičním způsobem – formou teleshoppingu.

29. září 2023

U londýnského vrchního soudu Ed Sheeran v dubnu vyhrál spor v kauze údajného plagiátorství, z něhož byl obviněn v souvislosti se svým hitem Shape of You z roku 2017. Soud konstatoval, že píseň neokopíroval.

Dvaatřicetiletý zpěvák, skladatel a textař získal několik cen Grammy, Brit Award a dalších prestižních cen. Jeho hity jako Shape Of You, Thinking Out Loud nebo Perfect mají na YouTube dohromady 13,2 miliardy zhlédnutí. Na konci roku 2017 obdržel Sheeran Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity.

8. července 2019

V Česku měl již několik koncertů, v roce 2015 vystoupil v pražské Tipsport Aréně, v roce 2019 zaplnil Letiště v pražských Letňanech, kam přilákal během dvou dnů přes sto tisíc lidí z celého Česka.

, ,