Diskuze

V Toskánsku potkáte divočáka i za domem, na talíři tu z něj vykouzlí zázrak

Pappardelle con ragú di cinghiale alla Toscana sice zní exoticky, ale na den, kdy ochutnáte ragú z divočáka s těstovinami, už nikdy nezapomenete, píše týdeník 5plus2 poté, co členové redakce během dovolené tuto specialitu ochutnali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

P28e41t87r 89M27a56r90e61k

10. 10. 2021 9:46

Jo Toskansko, to jsme čtrnáct dni projeli sem a tam, bydleli nejčastěji v B&B a užívali pohostinnost tohoto krasneho kraje. Z divočáka jsme ochutnal nejen těstoviny s ragu, ale treba kančí kytu a noky. K tomu všemu lahodna vina. Jak rad na to vzpomínám.

A nejen Toskansko, ale celá Itálie je krásná země s rozmanitým jídlem. Vřele doporučuji ochutnat v této zemi jejich jídla mimo velká turistická centra, ideálně v malých vesnicích, kde používají opravdu místní suroviny.

Jeden z nejkrásnějších zážitku mám ze Sardinie - ptám se, co mate? A číšník odpovídá těstoviny, já na to, jaké? A on, jaké chcete a ja na to nějaké dobre. A dostali jsme jedny z nejlepších carbonara, které jsem kdy jedl. Když jsem se pak ptal, co to bylo za pancetu, on mi povídá - to bylo guanciale z divočáka. Proste to jejich jídlo bývá lahůdka.

3 0
možnosti
GG

Jó Itálie, žiju tady už polovinu svého života. A musím přiznat, že na návštěvě doma v Čechách mám z jídla docela krizi, počínaje nákupem surovin v potravinách, u stolu konče.

1 1
možnosti