- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jo Toskansko, to jsme čtrnáct dni projeli sem a tam, bydleli nejčastěji v B&B a užívali pohostinnost tohoto krasneho kraje. Z divočáka jsme ochutnal nejen těstoviny s ragu, ale treba kančí kytu a noky. K tomu všemu lahodna vina. Jak rad na to vzpomínám.
A nejen Toskansko, ale celá Itálie je krásná země s rozmanitým jídlem. Vřele doporučuji ochutnat v této zemi jejich jídla mimo velká turistická centra, ideálně v malých vesnicích, kde používají opravdu místní suroviny.
Jeden z nejkrásnějších zážitku mám ze Sardinie - ptám se, co mate? A číšník odpovídá těstoviny, já na to, jaké? A on, jaké chcete a ja na to nějaké dobre. A dostali jsme jedny z nejlepších carbonara, které jsem kdy jedl. Když jsem se pak ptal, co to bylo za pancetu, on mi povídá - to bylo guanciale z divočáka. Proste to jejich jídlo bývá lahůdka.
Jó Itálie, žiju tady už polovinu svého života. A musím přiznat, že na návštěvě doma v Čechách mám z jídla docela krizi, počínaje nákupem surovin v potravinách, u stolu konče.