- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Az budou platit jak maji, zachazet s lidma slusne a vykaslou se na agentury, budou mit lidi dost. Ale tak oni to nechteji.
Tak zachvili budeme vsichni pracovat ve skladu... Nabazer pro jesterky, manazer pro denni svetlo a vedouci pro cerstvy vzduch...
Prostě by teď restaurace a divadla a cestovní kanceláře mohou zapůjčit své zaměstnance na práce, které nevyžadují dlouhé zaškolení. Klidně by takováto místa mohl stát na 6 měsíců podpořit.
No stát je podpořil tak, že je živil u svých stávajících zaměstnavatelů.
Me hlavně fascinuje výše nabízených platu. V podstatě jsou zhruba 10. Let stejne. Jen firmám nedošlo, že nájmy, potraviny a vše ostatní stouplo o dost. Výše platu kolikrát neodpovídá výši nájmu nebo jen lehce nad a ne ještě z toho žít. To mluvím o Praze.
Na výši platu nemá výše nájmu absolutně žádný vliv.
Ačkoli už máme přes třicet let tržní hospodářství a stejnou dobu si s tím láme hlavu nespočet odborníků podpořených nemalými granty z EU, stále to nemohou rozlousknout. ČÍM JENOM TO MŮŽE BÝT, ŽE NA PRÁCI NEJSOU LIDI, ALE KANCELÁŘE JSOU PLNÉ... To je větší oříšek jak Covid...
Je to úplně jednoduché celých 31 let. Překládat papíry zprava doleva a buzerovat lidi za jejich vyplňování v teplém kanclu s kávovarem za zády bude vždy žádanější, než házet hlínu venku v létě/v zimě. A bohužel to co popisuji nejsou jen úředníci státu, který za sobotky, babiše a hamáčka nabobtal o desítky tisíc lidí, ale stejně se chovají i nadnárodní korporáty. Kde je poptávka, je i nabídka.
Naši sportovci si nedávno stěžovali, že bez sportu nemohou platit účty a nemají na jídlo. A přitom je práce vlastně dost.
Zrušte programy Antivir a Anticovid. A pak uvidíme.
Spousta zaměstnavatelů stále nechápe, že za podprůměrnou mzdu může získat pouze podprůměrného zaměstnance. Ta rovnice není kdovíjak složitá.
spousta zaměstnavatelů naopak chápe, že čím méně zaměstnancům zaplatí, tím víc zůstane majiteli, to je jak všude, spousta lidí je i schopna pochopit, že kilo klobásy za 70 korun bude podprůměrné chuti, ale na druhou stranu ví, že čím bude klobása levnější, tím jim zůstane víc peněz
Pane Buryšku: Za ty drobné, které nabízíte ve Vaší fabrice se nedivím, že nemůžete nikoho sehnat. 30 tisíc čistého za kvalifikovaného absolventa strojního oboru je opravdu mizerné ohodnocení. Já dělám blbou ekonomku ve firmě a mám o deset tisíc korun více. Je to již v čistém vyjádření.
Olinko, já nic nenabízím, na to jsem malej pán, abych něco v Naší fabrice nabízel, kdybys dělala ekonomku u nás, tak bys měla tak 20 tisíc a to bys byla ráda, tak si toho važ, co máš
Český kuchař je pro stavbu nekvalifikovaný. Ukrajinský kuchař nebo kulturolog je pro stavbu naopak vysoce kvalifikovaný
K většině stavebních prací nějaká extra kvalifikace potřeba není. Zásadní výhodou je rutina a fyzická zdatnost. Kdyby tomu tak nebylo, tak půl národa nemá v čem bydlet - aneb svépomocka.
Ukrajinci dělají na stavbách tu nejšpinavější, nejnamáhavější a nejméně kvalifikovanou práci. Tu čistou, více výnosnou, dělají Češi.
Ukrajinci to postaví a Češi prodají