Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Oživil tajemstvím opředený japonský recept, dnes má obrat v milionech

Léta pracoval v IT firmě, práce ho ale přestala uspokojovat. Když se mu narodilo čtvrté dítě, hendikepovaný syn, ponořil se do tajů klasické čínské medicíny. Kromě jiného ochutnal japonskou pochoutku miso a to ještě netušil, že ji za pár let bude vyrábět ve velkém i v Česku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

btw miso polevka - nevybiji se tou vrouci vodou vsechny enzymy..?

0 0
možnosti

Ano, vrouci vodou se ty enzymy znici.

Proto se miso pridava az se polevka sunda z varice a voda je chladnejsi, ne vrouci.

0 0
možnosti

Bývalý kolega v práci, co procestoval svět, mi několikrát opakoval. že nejlepší je jíst tradiční kuchyně tam, kde vznikly. Ve velké většině případů nelze srovnávat ani ty prvotřídní restaurace či jídla v jiných zemích s těmi místními ač průměrnými. Mrzí ho, že česká tradiční kuchyně je zde brána kolikrát jako odpad a je upozaďována různými indiemi, čínami či itáliemi, ač tyto nemístní kuchyně jsou většinou u nás na mizerné úrovni. Navíc často se stává, že lidi u nás jí tyto cizokrajné kuchyně a pak přijedou třeba do Indie a jsou překvapeni tím, že to chutná jinak a dokonce jim ta místní nechutná, ačkoliv je to ta pravá. Já budu upřímně kvitovat více ty lidi, co budou propagovat u nás českou kuchyni, než něco, co sem absolutně nepatři, tj. japonská jídla. Když japonskou kuchyni, tak v Japonsku.

3 1
možnosti

Souhlas v tom ze nejlepsi je jist tradicni jidla v miste puvodu. Ale tim to konci.

1) lide se na chute "nauci" uz v detstvi, takze nektere pokrmy, byt nekym vychvalovane do nebes, muzou jinemu narodu vyslovene nechutnat/ A to plati treba i japonci a vyborne svickove ci gulasi, kdyz jsme u ceske kuchyne. Takze treba t aindicka ci cinska se v CR ci jinde "upravuje" dle mistni chute, aby to chutnalo

2) Kolikrat by si prumerny cech dal miso soup, kdyby si ji daval jen v Japonsku? ;-D

3) Ekoteroristi by vas zlynchovali pokud byste chtel aby lide cestovali kvuili tomu se dobre najist ;-D

4) I mnoha lidem v CR muze vice chutnat jina kuchyne nez ceska. Ja treba asijskou kuchyni (Japonsko, Malajsie, Thajsko) mam mozna radeji nez cez ceskou, ktera mi prijde ze ma hodne "tezkych" jidel. Ale rozhodne ji neberu jako odpad a utopence ci svickovou nebo veprove se spenatem a bramborovym knedlikem si dam vzdycky rad.

A zrovna miso je v pohode, to me desi spis ze v CR prodavaji sushi ,ktere si opravdu dal nez max 50km od more nikdy nedam - ne ze by to neumeli udelat, ale mam docela dobry cich a chut a den starou syrovou rybu fakt nedam ;-D

0 0
možnosti

Knedlo věpřo nebo segedín je lepší.

0 0
možnosti

;-D Proti gustu zadnej disputat.

I kdyz je pravdou ze me mohlo picnout kdyz jsem pozval tchana s tchyni na degustation do dobre francouzske restaurace, kolem $300 na osobu, a pak to zhodnotili "no dalo se to, ale gulas je gulas..." ;-D

Ale jinak miso je spis na polevku, takze by se hodilo spis ze bujon je lepsi ;-)

0 0
možnosti

Reklama, bohuzel neoznacena... Predrazeny smejd.;-O

0 0
možnosti

J60a74n 39V74í19c84e33n39a

1. 1. 2022 16:28

Reklama na gruel.

0 0
možnosti

pěkný pozitivní článek. jen ať se daří.

8 0
možnosti

Bohužel když čtu v této rubrice články o úspěšných podnikatelích a pak si zagoogluji, tak se dozvím, že jejich produkt je minimálně 2 - 5 krát dražší než jim podobné běžně dostupné. Zde např.190Kč/250g kontra 79Kč/400g. Nejsem nepřející, závistivý ani lakomý (zejména na jídlo), ale plkání o eko, jásání klientů a další, vždy použitá kliše v rozhovoru mi neustále cinkají do ucha slova PR článek.

6 2
možnosti

P64e17t97r 45H11u12l44k25a

1. 1. 2022 21:42

Dovolím si nesouhlasit.

0 1
možnosti

Ono, kdyby pán objevil onu díru na trhu, nebude mít potřebu mít o svém podnikání článek na idnesu v rubrice Finance. Zde se totiž už pravidelně objevují všichni "úspěšní" podnikatelé stejně, jako třeba před časem ti pánové s tričky a přitom je to jen obyčejná reklama. Pro mě tyto články zde jsou spíše znakem toho, že podnikání vázne a chtějí to reklamou na idnesu, kde chodí hodně lidí, prostě nějak nakopnout, nic víc, nic míň. Akorát, že články označenou správně reklamou nikdo nečte, tak je to čtenářům zde vždy pofiderně podsouváno jako super věc ve stylu, vy to ještě nekupujete?

11 0
možnosti

Jako ajťák úplně nesdílím pohled, že z IT je do potravinářství je nějaká extrémně dlouhá cesta. Pro ajťáka právě predikovatelnost výsledku při stejném postupu znamená, že vaření (a ještě více cukrařina) je úplně v pohodě. Jen ta rigidita... Na všechno váha a stopky na telefonu...

Tedy aspoň dle vzorku, s kterým jsem se setkával.

5 0
možnosti

J28a11n 28S11u24c28h37ý

1. 1. 2022 16:51

Pro ajťáka není žádný obor moc daleko...naše práce je zvětšiny pochopit nějaké procesy a umět je zrealizovat automaticky...ať už jde o vaření, nebo výrobu vzducholodí.

5 0
možnosti

bez byznysove zarputilosti by to neslo

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

SVJ si bude brát úvěr na opravu balkonů. Musím platit, i když ho nemám?

25. dubna 2024

Výhodou bytu ve vlastnictví je, že ho můžete kdykoli prodat, pronajmout či rekonstruovat, aniž...

Spoření v eurech se v bankách vylepšilo. Víme, kdo má nejvyšší úrok

24. dubna 2024

Premium Mít doma v šuplíku eura nedává velký smysl. Zvlášť když jde o větší částku. A nedává ani smysl...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fenomén Koh-i-noor. Žlutá tužka z Budějovic píše svůj příběh už 135 let

20. dubna 2024

Nebýt Elisabeth Hardtmuthové, která už nechtěla prát manželovy košile ušmudlané od uhlu, Koh-i-noor...

Vzdělání nestačí. O profesní kariéře často rozhodují měkké dovednosti

22. dubna 2024

Pracovní trh se dynamicky vyvíjí a neustále přináší nové výzvy. Zaměstnavatelé v dnešní době...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Méně peněz na sport, více volna. Jak firmy upravují nabídku benefitů

19. dubna 2024

Schválení vládního konsolidačního balíčku způsobilo na sklonku loňského roku paniku i v oblasti...

Chtěla ušetřit na elektřině. Za změnu dodavatele měla platit přes 30 tisíc

26. dubna 2024

Ceny energií se u jednotlivých obchodníků liší, mezi nejlevnějšími a nejdražšími produkty mohou být...

Cestovní kanceláře posilují. Proč dává zájezdům přednost stále více lidí?

26. dubna 2024

Premium Cestování do zahraničí loni poprvé překonalo úroveň před pandemií covidu, čísla se tak dostala na...

Češi stále proudí do IT rekvalifikací. Chtějí do stabilního oboru s vysokými platy

25. dubna 2024

Podle dat ČSÚ za 4. čtvrtletí 2023 byla v IT pracovních pozicích jedna z nejvyšších průměrných...

SVJ si bude brát úvěr na opravu balkonů. Musím platit, i když ho nemám?

25. dubna 2024

Výhodou bytu ve vlastnictví je, že ho můžete kdykoli prodat, pronajmout či rekonstruovat, aniž...