Diskuze

Z regálů zmizí rostlinné hamburgery či párky. Itálie zakázala umělé maso

Italský parlament schválil ve čtvrtek návrh zákona zakazující výrobu a prodej umělého masa. Za porušení hrozí pokuty ve výši až 150 000 eur (téměř 3,7 milionu Kč). Zákaz navrhl ministr zemědělství a potravinářské suverenity Francesco Lollobrigida, který je představitelem krajně pravicové strany Bratři Itálie a švagrem premiérky Giorgii Meloniové.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Zákaz by byl blbost, pokud vím tak sojové maso jsem měl dvakrát v životě. Ale máme příklady z jiných oborů. Když to nezakážou, tak od roku 2035 zakážou opravdové maso. Už teď se v Holandsku likvidují chovy a v Německu se zcela vážně uvažuje o limitu, kolik smí Němec sníst masa za měsíc. Kdybychom včas zakročili proti zvrhlým individuím, tak jsme dnes nemuseli řešit deset druhů záchodů na školách a operace dvanáctiletých na jiné pohlaví a jejich soudní spory když dospějí. Ostatně je to jedno, protože za grilování flákoty pod širým nebem bude pokuta 10 tis. za CO2.

A vo tom to je.

7 0
možnosti
Foto

Tyhle kolektivistické nápady a zákazy skončí kolem roku 2027. Pak se západní svět začne opět vracet k osvědčenému kapitalismu, volnému trhu a svobodě.

0 0
možnosti
PM

Zakazovat se má jen vyloženě nebezpečná věc. Pokud Italové něco zakazují, mají nejprve doložit, v čem a jak moc nebezpečné to je.

Jen pro srovnání: u alkoholu je jeho nebezpečnost velmi dobře zdokumentována a prokázána. Prodává se v každém obchodě s potravinami. Jestliže někdo chce zakázat umělé maso, měl by prokázat, že jde o víc nebezpečnou věc, než alkohol.

1 4
možnosti
OZ

To je přesně ten typ zákona, který vydrží tak jedno dvě volební období, protože prakticky nedává smysl, jde jen o snahu aktuální vlády naklonit si nějakou specifickou část voličů.

2 2
možnosti
TT

Vydrží krátce, protože je proti záměrům šílených spasitelů a zločinců v Bruseli a jinde. Tuzemák je mnohem víc rum než vegetariánské výtvory maso.

4 2
možnosti
Foto

Velmi dobře Itálie, ale máte větší problém, který slíbila před volbami premiérka razantně řešit..

4 1
možnosti
DF

Chvalim Italsky pristup, nechapu proc maji vegani porad snahu jist napodobeniny masa, kdyz ho vlastne jist nechcou

19 2
možnosti
OZ

A proč někdo pije nealko pivo, taky nechápeš?

1 9
možnosti
Foto

J36a74n 65K18a82š49í10k

17. 11. 2023 6:47

Tak konečně zákaz Babiš špekáčků

5 1
možnosti
DN

Mám tušení, pokroková progresivistická jÉjÚ uż najde způsob , jak Italům takovéhle zpátečnické tendence rychle zatrhnout

7 5
možnosti
DN

.... tušení, že...

1 0
možnosti
JZ

Mně je to úplně ovesný buřt.

5 0
možnosti
VH

Mně sójový steak.

2 0
možnosti
Foto

U nás to mají vychytaný. U párků z mouky se už ani rostliný původ neuvádí :D

11 1
možnosti
LN

Proč to nepojmenují třeba Vegburger? Nebyl bych proti, kdyby to ošetřili i u nás.

2 1
možnosti
MK

Taky se to tak jmenuje, maso náhražky nesmí mít v názvu už léta.

Navíc článek je úplně o něčem jiném, je o laboratorně vytvořeném masu. Jen je účelově napsaný, aby rozpoutal neexistující konflikt.

2 3
možnosti