Diskuze

Polští studenti zachraňují řemeslo. Hodinář i švadlena jsou hvězdami internetu

Studentská kampaň, která napříč celým Polskem představuje tradiční řemesla, se stala posledním hitem sociálních sítí. Několik polských studentů oslovilo živnostníky, kteří se svému řemeslo věnují i desítky let, a pomáhají jim s propagací. Instagramový profil během několika dnů získal více než 36 tisíc sledujících a pomohl už několika živnostníkům se znovu postavit nohy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naše ekonomika bude brzy řešit obrovský problém z nedostatkem kvalifikovaných lidí především ve stavebnictví a službách.Je to důsledek nízkých platů.Jako malíř pokojů 20-25 tisíc měsíčně,zedník to samé.V létě,zimě na lešení,špinavá,těžká práce.Proč by maminky své syny na tuto práci posílaly,když mohou být někde v teple v kanclu a za více peněz.Dokud se toto nezmění,pak bude opravdu problém.

3 0
možnosti
JM

To je dobře. Lidé již pomalu ztrácejí povědomí o potřebných řemslech. A při současném trendu dehonestace jakékoliv fyzické práce. Je docela dobře možné, že za pár desítek let nebudeme umět vyrobit vůbec nic. A budeme zcela odkázáni na dovoz. Politologové a sociologové, které naše školství chrlí neumí, krom žvanění, absolutně nic.

3 2
možnosti
JW

J61a92n 28W82e30r45n49e72r

15. 5. 2021 8:25

A kolik jich znáte osobně, že takhle zobecňujete? To žijete v nějaké utkvělé představě, že když někdo vystuduje politologii, tak že je to automaticky neschopný člověk, co nic neumí, a naopak že každý, kdo jde na učňák je zručný a zvládne cokoliv?

2 3
možnosti
EL

Týýý bláho, koukejte lidi, náš děda je takovej exot, že pracuje. To nevadí, použijeme ho k bezpracnému rejžování peněz přes instagram.

1 7
možnosti
PM

nejdřív jsem četl polští studenti zachraňují nejstarší řemeslo...

0 0
možnosti