Diskuze

Volby krizi nevyřeší. Řekové ji nezavinili, jsou obětí, řekl Klaus

Prezident Václav Klaus soudí, že ani optimistický výsledek voleb, tedy vítězství proevropských stran v řeckých parlamentních volbách, nepřinese řešení evropské dluhové krize. Dluh Řeků je nesplatitelný a příčiny krize jsou v samotném systému eurozóny a nikoliv v Aténách, řekl na Radiožurnálu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

dubanová

21. 6. 2012 15:00
a co tohle, pane, také Vás to nezajímá, jako obvykle nic!

Češi v Lucemburku neuspěli, eurodotace jsou zastaveny do října20. 06. 2012  

audit, evropské dotace, Evropský účetní dvůr 

 

Nikdo a tím nezabývá, ČR a její vláda je složená jen ze samých "malérů"!!Insider získal informace o podrobnostech jednání vyslanců české vlády s auditory Evropského účetního dvora v Lucemburku. Tuzemské úřady o něm veřejnost vůbec neinformovaly - stejně jako o tom, že jednání proběhla v pondělí.

0 0
možnosti
LF

Fungy

19. 6. 2012 19:00
je zajímavý, jak Klaus s frázemi

vždycky ví, co lidé chtějí slyšet, podle těch ohlasů v diskusi...

0 0
možnosti
JH

pepaH

19. 6. 2012 10:19
Klaus si jenom přihřívá svou polívčičku..

Já bych Klausovi i věřil,pokud by měl stejné názory i ČR kdy si rýpe do vlády,ale drží ochranný deštník nad veverkami.Základem krize v Řecku je vysoký podíl šedé ekonomiky a neschopnost vybírat daně a neexistující katastr nemovitostí a královský důchodový systém.Brusel by měl také lkát,že se nechal opít rohlíkem.Pane Klausi chtělo by to jednolitý názor jak v ČR,tak i navenek

0 0
možnosti
JJ

369L

18. 6. 2012 19:12
Dnes večer na ČT 24 Nigel Farage.

Nikdy jsem Klause nemusela, ale když podpis EU podmínil dodatkem o platnosti Benešových dekretů, poprvé jsem uznala, že pro tento stát dělá něco dobrého. Vyčítám mu, že pro své ego a narcismus neprozřel dříve, když nás unáhlenou privatizací nejen do té Evropy rychle tlačil,ale i nechal rozkrást. Dnes je v Česku Farage, velký euroskeptik, přítel Klause, kdo nezná, doporučuji dnes Hyde park.. Jinak samozřejmě, že je Řecko oběť, snad večer pochopí i ti, co nechápou.

1 0
možnosti
JK

Kaniokova

18. 6. 2012 17:01
Řecko jako oběť.... významný ekonom Krugman

Z překladače - "Ano, existují Velké nedostatky v Recke Hospodářství , její politice bezpochyby i její společnost. Ale TYTO nedostatky nejsou k, co způsobilo krizi, která JE trhání Řecko od sebe, hrozí, Ze sobě Siri po Cele Evropě."

http://jdem.cz/vmqu5

0 0
možnosti
PN

Nesňa

18. 6. 2012 16:39
Prezident a profesor ekonomie se mýlí

Nikdo Řeky nenutil euro přijmout, zfalšované ekonomické statistiky spolu s chamtivostí zahraničních bank

a vlastní řecký život na dluh, to vše dostalo Řecko tam , kde teď je.Život na dluh není normální zrovna tak jako ekonomie není exaktní věda jakou je třeba matematika.

Na druhou stranu nelze jednotnou měnu zřizovat z politických důvodů bez potřebné integrace ekonomik .

To opravdu nemůže fungovat.

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

18. 6. 2012 17:09
Klaus má pravdu...

Jestli nevnímáte, jak při každé pitomosti EUpapaláši tlačí, vydírají, pak nevidíte... EU = Německo a Francie = jejich úsilí o jejich ODBYT ! O jejich vlastní export a zároveň jejich zaměstnanost. Řečtí politici jsou sice špatní, ale to PŘEDEVŠÍM ty dvě země uměly tlačit, předhánět se ve "skvělých nabídkách" i "levných úvětech". K tomu tlačili i své banky ! Největší šílený podíl řeckých dluhopisů měli právě Německo a Francie, jen asi před rokem, sledovala jsem to pečlivě, se Němci velmi chytře a ve velmi krátké době řeckých dluhopisů uvychleně zbavovalo ! Udělalo to šikovně do ECB !!!

0 0
možnosti
MR

Alkybiades

18. 6. 2012 13:17
Chyba je v systému, pane prezidente,

protože Amerika je zadluženější než Evropa, a Obama také musel sanovat 750 krachujících bank za cenu zadlužení, jinak by Marx rychle ožil, čilý jako rybička.

Evropa má rovněž soukromé krachující banky, na rozdíl od Číny; jinak na Španělsku chce kapitál 7 % úroků( lichva ), zatímco Německu dají úrok 1 až 2%. Spočítejte si ten rozdíl na hypotéce 2 mega, na dvacet let...

Proto ty jednotlivé státy padají, podváděli i Němci a Francouzi. Bohatí v podstatě bezpracně bohatnou, chudší chudnou...to je poslední stadium této dekadentní formy kapitalismu. Za chvíli budeme říkat - zlatý socík...;-)

0 0
možnosti
JK

Kaniokova

18. 6. 2012 13:24
A není to dílo Obamy???

že vyhlásil a prosadil - domeček do každé rodiny? A přinutil tím banky půjčovat i když to bylo rizikové ???

1 0
možnosti
JK

Kaniokova

18. 6. 2012 13:15
JEDINÉ rozumné řešení JE -

odchod z Eurozóny, vyhlásit bankrot a ostatní Evropa musí tyto dluhy odepsat. Což jednou STEJNĚ bude muset ! Řekové NIKDY nebudou mít na to, aby spláceli ! Neprodukují prakticky nic moc.

A místo debilních "záchranných balíčků" (ve skutečnosti další zvýšení jejich dluhu), tyto peníze jim poskytnout/půjčit k novému rozjezdu s jejich vlastní měnou a s možností užívání plovoucího kurzu !

JINÁ MOŽNOST NENÍ ! A Klaus má pravdu... říká ji celé roky ! To jen eurohujeři všech barev shazovali jeho argumenty, a lidi neznalé ekonomických souvislostí tak manipulovali ve svůj prospěch. Ve skutečnosti ve prospěch jakési spojenecké kolektivistické chiméry.

2 0
možnosti
JK

Kaniokova

18. 6. 2012 13:22
A tohle je taky zákusek -

článek - "Průzkum: Téměř 90 pct. Čechů se nevyzná v úvěrových smlouvách"

Když se lidi nevyznají ani v záležitosti týkající se JEJICH VLASTNÍ kapsy, jak se mohou vyznat v násobně složitějších záležitostech tohoto typu - u státu?

A myslíte si, že Řekové jsou v tomto jiní???

A pak lidi volí, jak volí !!! Protože nejsou schopni rozeznat pořadí důležitostí a volí slibotechny a nezajímají se, v jakém stavu hospodářství jejich státu je

1 0
možnosti
MD

doktor22

18. 6. 2012 12:43
ČR

Tak jako u nás, elity si užívají a normální pracující jsou v zádeli

0 0
možnosti
ZJ

jajes

18. 6. 2012 11:51
Reseni?

A nabizi pan vseved take nejake reseni, nebo pouze hloupe remca? Kdo ten nesplatitelny recky dluh vytvoril, kdyz ne Rekove? Urednici v Bruselu snad?

0 0
možnosti
J

joe.doe

18. 6. 2012 12:04
Re: Reseni?

Řešení nabízí už deset let. Vyházet všechny eurohujery z Bruselu a nenechat je budovat Evropskou unii socialistických republik za peníze ostatních.

1 0
možnosti