Diskuze

Kebab za 250? Největší výrobce tohoto masa v Evropě avizuje zdražování

Jeden z největších výrobců kebabového masa v Evropě oznámil, že v dohledné době významně zvýší ceny. Milovníci tohoto rychlého občerstvení v mnoha zemích Evropy se tak musí připravit, že za něj brzy zaplatí víc, hovoří se o částce až 10 eur za porci. „Jedním z důvodů je silné zvýšení výrobních nákladů z posledních let, které atakuje hranici 50 procent,“ ospravedlňuje rozhodnutí šéf výrobní firmy Cihan Karaman.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Ať si ho prodávají, za kolik chtějí. A já si ho budu kupovat taky za kolik budu chtít.

0 0
možnosti
MN

Klidně za 850, v čem je problém.

0 0
možnosti
Foto

Kebab je islámská verze řeckého gyrosu. Z náboženských dúvodů se kebeb nesmí vyrábět z vepřového, což je nejčastěji surovinou pro gyros. Maso totiž musí vyhovovat náboženskému předpisu pro helál (hilál) potraviny, zvíře musí být podřezáno, aby se zbavili krve. Vepřové by bylo harám, zabránilo by vstupu islámské duše do jejich ráje, džanny.

V praxi je nejlevnější hilál maso maso z krůty, takže převažuje ve více, než. 90% nabídek.

Slutečně kvalitní je kebab z telecího, ten je ovšem opravdu drahý.

0 0
možnosti
JK

J35a43n 50K88r86á72t49k16ý

29. 11. 2023 18:50

Výběr hovězí-kuřecí, tzv. malý kebab v chlebě stojí se zeleninou, sýrem, tatarkou stojí +-90 korun.

Ještě v roce 2020 stát 70, jsem ochotný dát stovku. Nad tuto částku končím.

0 0
možnosti
Foto

Sýr ani tatarka, ta omáčka je z jogurtu.

0 0
možnosti
JV

No to ty Němce lituju. Tady zdražil chleba sice za léto o 20 %, ale za ty Němce zamačkávám slzu.

1 0
možnosti
PH

P26e47t72r 48H26á24j14e78k

29. 11. 2023 14:41

Tak si řekněme jak to je, kilo masa do kebabu se kupuje dle kvality, třeba před 5 lety stálo kilo 90-130-150 korun podle kvality masa, ze kterého byl vyroben ten zmražený prefabrikát, který kebab jen nasadí na tyč. Co si budeme podívat, české kebaby jedou v drtivé většině na tom nejlevnějším. Výrobce zjevně mluví o ceně toho, kolik to stojí v DE, BE, AT, a tam také nberou všude jen to nejlevnější maso. Tak hlavně žádnou paniku, pokud Vám hutná co tu prodávají, tak asi o moc víc nezaplatíte... já když už kebab, tak jedině ten skládaný, kde je vidět, že to skládali na tom místě z ručně připraveného a na jehlu napíchlého naloženého masa, tedy žádný prefabrikát stejně hmoty a chuti ve všech svých částech.

1 0
možnosti
ŠF

Trhy si vždy najdou novou rovnováhu. Něčeho se bude prodávat méně, něčeho jiného více. Leccos skončí úplně.

1 0
možnosti
SV

"Ceny skopového v Austrálii prudce klesly, protože v zemi je ho nadbytek. Někteří farmáři s cílem ušetřit náklady své ovce i rozdávají, aby je nemuseli vybíjet, napsal portál CNBC." ... Ejhle - jak se nám ty zprávy krásně doplňují...

6 0
možnosti
VF

Za 250 už můžu jít do restaurace. Ale to jsem ani nevěděl že to dělají z 2x zmraženého masa, se divím proč to nevyrábí přímo někde na těch jatkách z čerstvého masa kde by to udělali jedním krokem a ne s tak divokou logistikou jak popisují.

5 0
možnosti

Nemůžete, za 10E si oběd v restauraci nekoupíte nic, článek není o našem trhu.

0 6
možnosti
Foto

Nebude kebab, bude něco jiného. Zase až tak moc se nestane..

12 1
možnosti