- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ať si ho prodávají, za kolik chtějí. A já si ho budu kupovat taky za kolik budu chtít.
Klidně za 850, v čem je problém.
Kebab je islámská verze řeckého gyrosu. Z náboženských dúvodů se kebeb nesmí vyrábět z vepřového, což je nejčastěji surovinou pro gyros. Maso totiž musí vyhovovat náboženskému předpisu pro helál (hilál) potraviny, zvíře musí být podřezáno, aby se zbavili krve. Vepřové by bylo harám, zabránilo by vstupu islámské duše do jejich ráje, džanny.
V praxi je nejlevnější hilál maso maso z krůty, takže převažuje ve více, než. 90% nabídek.
Slutečně kvalitní je kebab z telecího, ten je ovšem opravdu drahý.
Výběr hovězí-kuřecí, tzv. malý kebab v chlebě stojí se zeleninou, sýrem, tatarkou stojí +-90 korun.
Ještě v roce 2020 stát 70, jsem ochotný dát stovku. Nad tuto částku končím.
Sýr ani tatarka, ta omáčka je z jogurtu.
No to ty Němce lituju. Tady zdražil chleba sice za léto o 20 %, ale za ty Němce zamačkávám slzu.
Tak si řekněme jak to je, kilo masa do kebabu se kupuje dle kvality, třeba před 5 lety stálo kilo 90-130-150 korun podle kvality masa, ze kterého byl vyroben ten zmražený prefabrikát, který kebab jen nasadí na tyč. Co si budeme podívat, české kebaby jedou v drtivé většině na tom nejlevnějším. Výrobce zjevně mluví o ceně toho, kolik to stojí v DE, BE, AT, a tam také nberou všude jen to nejlevnější maso. Tak hlavně žádnou paniku, pokud Vám hutná co tu prodávají, tak asi o moc víc nezaplatíte... já když už kebab, tak jedině ten skládaný, kde je vidět, že to skládali na tom místě z ručně připraveného a na jehlu napíchlého naloženého masa, tedy žádný prefabrikát stejně hmoty a chuti ve všech svých částech.
Trhy si vždy najdou novou rovnováhu. Něčeho se bude prodávat méně, něčeho jiného více. Leccos skončí úplně.
"Ceny skopového v Austrálii prudce klesly, protože v zemi je ho nadbytek. Někteří farmáři s cílem ušetřit náklady své ovce i rozdávají, aby je nemuseli vybíjet, napsal portál CNBC." ... Ejhle - jak se nám ty zprávy krásně doplňují...
Za 250 už můžu jít do restaurace. Ale to jsem ani nevěděl že to dělají z 2x zmraženého masa, se divím proč to nevyrábí přímo někde na těch jatkách z čerstvého masa kde by to udělali jedním krokem a ne s tak divokou logistikou jak popisují.
Nemůžete, za 10E si oběd v restauraci nekoupíte nic, článek není o našem trhu.
Nebude kebab, bude něco jiného. Zase až tak moc se nestane..