Diskuze

Mamma Mia! Italský startup získal první licenci k výrobě mouky z cvrčků

Italská společnost Nutrinsect se stala první firmou, která získala licenci na výrobu a prodej potravin založených na bázi hmyzu určených k lidské spotřebě. Jeho zakladatelé chtějí nejen rozjet megabyznys, ale především změnit názor lidí na tyto potraviny. Italské firmy nyní větří zrod nově vznikajícího trhu. Ten by měl v Evropě do roku 2030 dosáhnout obratu 2,7 miliardy eur (2,3 miliardy Kč), říkají odhady.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PHH

Jako vegetarián cvrčky chci nechat cvrčet někde na mezi. A při této příležitosti bych se chtěl zastat i švábů. Jsou to nekonflikní tvorové, kteří neroznášejí žádné nemoci. Nevím, proč u nás ženy při pohledu na šváby chytá amok. Mě zase chytá amok, když to někdo hubí jedy a zamořuje prostředí.

0 0
možnosti
KF

K32a34r78e62l 54F18a20j33t

4. 3. 2024 10:50

Může mi někdo logicky zkusit vysvětlit čím to můžou ti cvrčci zachránit planetu? Jako někde se musí množit a dorůstat do "jateční velikosti" , něčím se musí krmit - ze vzduchu asi nerostou, nějaká energie je k tomu taky potřebná. Těžko se budou chovat ve volném prostředí, protože jinak taky mohl nastat úplný opak záchrany planety a to jejich drastické přemnožení se všemi důsledky. Takže ve finále fajn, má to proteiny, jen bych příznivcům připomněl, že to má jakákoli potravina živočišného původu ... A ve finále těch cvrčků na potravinářské účely bude potřeba víc než třeba krav, že jo ... takže mám za to, že by se mělo začít hlásat: FREEDOM CRICKET !!!

1 0
možnosti
JN

A co takhle ochucené piliny?

1 0
možnosti
PN

P80e22t50r 70N14o94v66á69k

4. 3. 2024 8:40

No ješte povolit moučné červy a je to..., tenhle přechod by mohl být rychlejší..

1 0
možnosti
PN

P38e81t66r 93N31o78v76á98k

4. 3. 2024 8:39

A co vegani a vegetariáni? Bude i mouka z cvrčků, bez cvrčků?

0 0
možnosti
PHH

Když mi někdo podstrčí v jídle cvrčky, tak budu nejen cvrčet ale i se hlasitě domáhat nápravy. To si buďte jistý, že si ošéfuju. Volal jsem i na výrobce tvarohu a sýrů, jaká používají syřidla. Kdo neodpověděl, nebo odpověděl, že živočišná, měl smůlu.

0 0
možnosti

A budou na tom také samolepky s žabičkami?

0 0
možnosti
IP

Keď už sa povoľuje v taliansku múka z cvrčkov,verím,že za chvíľu ju povolia i v ČR. Tak možno by konečne mohli v ČR povoliť chovať na mäso morčatá druhu Cabayos a Cuy. Keď už tak už. Je to odolnejšie ako králik. Váhovo 4-5 kg.

0 1
možnosti
MS

M22a52r57c47e34l 45S60u66p

3. 3. 2024 22:22

Pečené krysy jsou ve Vietnamu také přímo lahůdka ! Jenom si říkám, že by mohli už rozpustit ty hygienické stanice a vnést nový pohled na evropské stravování.

1 0
možnosti
IN

Zajímavý, že to může být "mouka", když je to živočišného původu a běžná mouka je rostlinného původu. Co na to EU? Když nám ti chytráci zakázali marmeládu, protože ta jediná marmeláda může být jen z cistrusů? (Což je teda blbost, protože každý stát má přebytek jiného ovoce). A pomazánkové máslo taky podle nich nemůže mít v názvu "máslo".

9 0
možnosti
JZ

oni to taky prodávají jako "polvere di grillo" (prach z cvrčků) ne jako "farina di grillo" (mouka z cvrčků)

1 0
možnosti
MZ

Kolik se musí zamordovat cvrčků na kilo mouky? To nevadí?

3 1
možnosti
PS

P88e32t93r 26S28k11á73l47a

3. 3. 2024 18:27

taky je mi jich líto, krásně hrajou na ty svoje housličky

6 0
možnosti