Diskuze

Dozvuky mánie okolo GameStopu: žraloci z Wall Streetu dostávají výhrůžky smrtí

Krátké pozice (short selling) neboli sázky na pokles ceny akcií nyní představují pro některé investiční fondy bezpečnostní riziko. Po dění kolem akcií společnosti GameStop, u níž fondy využívaly tuto techniku ve velkém, čelí „short selleři” vlně nenávisti. Agresivní rétorika na sociálních sítích eskaluje a někteří manažeři dokonce dostávají výhrůžky smrtí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Pekne to rekl Mark Cuban (cca 410. nejbohatsi). Sec byl vytvoren wallstreetem pro ochranu wallstreetu, a at nikdo nepocita, ze bude vysetrovat shortery za manipulaci. A jak je to ted? DFV a spol (typek co to cele punktoval vice jak rok) uz pekne dlouho nepromluvil na internetu, protoze jde po nem SEC a buhvico jeste...

Americke urady premysli jak male retailery regulovat...

A vysvetleni Vlada Teneva (CEO Robinhoodu), proc na sve platforme, kde 40% prijmu ma z hedge fondu a kterou uzivalo pres 12milionu obyvatel USA, zakazal bez varovani nakupovat, tak toto vysvetleni oznacili USA experti na rec tela a lidske chovani za jednu velkou lez(Scott Rouse, Mark Bowden, Chase Hughes a Greg Hartley). Tak to jen jaci jsou ti zraloci z wallstreetu chudinkove ublizeni a nedoceneni...

1 0
možnosti
Foto

Vida. Spekulanti konecne dostali pres usta a vlastni meducinou. Uzijte si i medicinu ulice, tam jste mnohdy poslali ty obycejne lidicky. Nesnasim bile limecky.

3 3
možnosti
JV

kdy vyrážíte na zimní palác?

0 0
možnosti
OU
TO

Dohoda viacerých fondov na zo-shortovaní krachujúcej firmy s vidinou bezpečného zisku. Bolo super sledovať čo vymysleli hoši na Reddite a ako dali týmto fondom po čuni. A treba povedať že úplne legálnym spôsobom.

15 0
možnosti
JD

J23i49r81i 44D46o66b55r56ý

9. 2. 2021 19:59

Vyhrozovat smrti je nesmysl. Vlast, kdy je mohou potrestat jeste vic! Pripracit je nejen o penize, ale i reputaci nekoho, kdo obchodavani rozumi. U #GME se to povedlo a shotrovani najedno neni povazovane za bezpecnou strategii. A je to dobre.

7 0
možnosti
PV

A kdo jim vyhrozuje smrti? Podilnici jejich fondu nebo ti na druhe strane, jenz zpusobili jejich velke ztraty? ;-D

15 0
možnosti
RD

To jsem taky nepochopil.

0 0
možnosti
VO

V11í92t 82O66ž15a90n60a

9. 2. 2021 19:36

Shortovat 130% akcií firmy je zvrácené

10 0
možnosti

To je, ale vyhrožovat za to někomu smrtí je ještě více zvrácené.

3 0
možnosti
MK

Ad odstoupení od Short sellingu - takže se nebude obchodovat vůbec? Nebo od koho se asi akcie/futures kupují? :-)

Ad poslední věta článku - ano, bude to dokonce ziskové ještě víc, jen nastoupit ve správnou chvíli, viz právě akcie GME, které spadly zpět pod 50$ :-)

Možná by takovéto články měl psát někdo, kdo tomu alespoň trošku rozumí ;)

5 0
možnosti
VS

To byste ale chtěl od novinářů moc!

0 0
možnosti
GS

Pojďme udělat sbírku pro ty vyděšené fondy

0 0
možnosti
FL

A jeden by doufal ze po 2008 uz jsou trhy dostatecne regulovane.

2 3
možnosti