Diskuze

Miliardář Buffett chystá závěť. Téměř celý majetek půjde na charitu

Třiadevadesátiletý Warren Buffett se i přes dobrý zdravotní stav připravuje na sepsání závěti. Slibuje, že jeho pořízení pro případ smrti bude jednoduché a veřejně dostupné u soudu v Omaze v americkém státě Nebraska, kde aktuálně žije. Na dobročinné účely by mělo jít více než 99 procent jeho majetku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J92i40r77i 33T52i81c48h18y

25. 11. 2023 16:17

Jen si vzpominam, ze asi pred triceti lety sly prispevky do United v USA jen z deseti procent na dobrocinne ucely, devadesat procent na adinistrativu a reklamy. Prezident bral tehdy asi $300000 rocne.

0 0
možnosti
RB

Odvažuji se tvrdit, že lidé na téhle úrovni sami sebe považují více za správce svého majetku . Oni , na rozdíl od zbohatlíků, umí s bohatstvím žít a nemají potřebu sami sebe přesvědčovat, že na něco mají - jim stačí vědomí, že si to či ono mohou kdykoli pořídit a nemusí si to reálně pořizovat. Proto taková závěť celkem logiku dává - tím jedním procentem bohatě zabezpečí svojí rodinu a ten zbytek prostě jako správce předává společnosti.

1 0
možnosti
JK

Tak Buffett rozhodně nebude do médií tvrdit, že všechno si to sobecky rozeberou příbuzní, jejich kamarádičkové a jistě něco zbude i na úplatky pro politiky.

Buffett musí do médií uvést pouze líbivé prohlášení a jaká bude realita, ví Bůh .

1 3
možnosti
JK

Doufám, že s Buffettem odejde i monetární expanze a společnost si po "zabitých" cca padesáti letech "nezabije" svůj rozvoj na další desítky let elektronickou měnou centrální banky

0 0
možnosti
JO

J98i66ř36í 53O70p86l40t

24. 11. 2023 22:14

myslí si, že si koupí fek v ráji.

0 2
možnosti
PB

Kam ta obrovská částka půjde, migrace vyřešena,dostanou tolik, že pohoda, nebo se 90% z toho ztratí !!

2 2
možnosti
LH

To, že dává peníze na charitu, je úctyhodné. Třebaže asi ani jeho rodina nezůstane na mizině a budou velmi bohatí, i když jim připadne jen nějaké jedno procento + to, co jim dal Warren za života.

To, jak dobré bude darování majetku na charitu, ale bude záviset na mnohém. Zaprvé, jak dobře se mu podaří nastavit zakládací listinu - na jaké účely bude možné peníze využít (na technologický vývoj nebo woke ptákoviny), jak má být fond řízen apod. No a samozřejmě to bude záviset i na konkrétních lidí, kteří ten fond budou spravovat.

2 0
možnosti
JK

Jeden z lidí, kteří mohou ČR dostat z bankrotu.

1 0
možnosti
RC

Nedavej lidem rybu, nauc je rybarit...

O nasi zemi se musime postarat sami. Investujes?

3 0
možnosti
Foto

To je od něj pěkné. Beztak na tu charitu celej život škudlil :-)

1 0
možnosti
JK

No jasně, peníze si do hrobu nevezme a celkově po smrti už je to nějak jedno...

1 0
možnosti