Na pražském letišti je dráž než v centru Prahy.

Na pražském letišti je dráž než v centru Prahy. | foto: Profimedia.cz

Letiště poradí, kde se najíst levněji. Vydalo mapu

  • 3
Zahnat hlad nebo žízeň půjde na pražském letišti i bez toho, abyste utratili nehoráznou sumu peněz. Restaurace jsou zde totiž nově rozděleny podle cen. Hlavní jídlo a nealkoholický nápoj bude možné koupit i do 100 korun. Takto vstřícné jsou ale jen čtyři podniky z téměř tří desítek.

Jsou označeny symbolem $. Patří sem například KFC, McDonald's nebo Restaurace Letiště Praha. Přibýváním dolarových znaků se pak zvyšuje i cena. Podniky s cenou do 200 korun jsou ve druhé skupině, dražší restaurace ve třetí.

Celkem je takto označeno 26 restaurací z více než třiceti. Aktualizovaný seznam bude společně s informacemi o ostatních službách vycházet každý měsíc. První průvodce nabídkou a službami letiště Shopping Guide byl pokřtěn dnes.

"Své aktivity v oblasti nabídky služeb i občerstvení směřujeme tak, aby se Letiště Praha stalo místem, kam se lidé rádi vracejí," uvedla výkonná ředitelka Správy Letiště Praha pro Obchod a služby Marta Guthová.

Ceny na pražském letišti nejsou pro cestující nic příjemného. Patří dokonce k nejvyšším v Evropě. Za dvě deci vody tu zaplatíte už 115 Kč, za kafe 120 korun. To se nelíbí ani cestovním kancelářím. - čtěte Na letišti v Ruzyni platí nebeské ceny

Ve druhé skupině je guláš
Nejvíce podniků, polovina z 26 sledovaných, je ve střední cenové skupině. Sem patří třeba samoobslužný restaurant Enjoy Food Station, kde stojí espreso 65 korun a guláš 125 korun.

Mnohem hlouběji musí cestující sáhnout do kapsy při návštěvě Porto Café, které patří na letišti k nejdražším. Espreso stojí 85 a guláš 270 korun. McDonald's prodává espreso za 20 korun.

Průvodce Shopping Guide je cestujícím zdarma k dispozici v areálu celého letiště na stojanech, dále v informačních stáních, na odbavovacích přepážkách a v některých cestovních kancelářích. 

Za kolik jíst na letišti
$ = 3 menu, včetně nápoje do 100 Kč
$$= 3 menu, včetně nápoje mezi 100 a 200 Kč
$$$= 3 menu, včetně nápoje nad 200 Kč
KFC
AEROPORTO CAFÉ
BAR & CAFÉ HOLE IN ONE
MC DONALD´S
AIR PILSNER URQUELL BAR
BAR IN THE SKY
RESTAURANT LETIŠTĚ PRAHA
COFFEE HEAVEN
BLACK AND WHITE CAFÉ
SWEET HOME CAFÉ
COKE POINT
CELEBRITY STEAK HOUSE
ENJOY FOOD STATION
EL MUNDO DEL TABACO & CAFÉ
FRESH FOOD SERVIS
EU CAFÉ
GIGA BAR
MEETING POINT
MATTONI GR@ND CAFÉ
PORTO CAFÉ RESTAURANT
PILSNER URQUELL ORIGINAL RESTAURANT
SHORTY´S PUB
RESTAURANT LETIŠTĚ PRAHA
SANDWICH SHOP
STARBUCKS
SUSHI BAR AIRPORT