- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ostří pro šéfkuchaře. Nemusíte mít profi čepici, nažehlený rondon a vést řeči jako Zdeněk Pohlreich, abyste byli pány kuchyňské linky. Bez ostrého a vyváženého nože se ovšem domácím šéfkuchařem nikdy nestanete. Přitom i za pár stokorun můžete koupit docela spolehlivého parťáka k prkénku. | foto: Shutterstock
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Říká se, že s tupými noži je to stejné jako s tupými lidmi: Jsou nevyzpytatelné, nebezpečné a obvykle napáchají největší škodu.
Ideální je, když se v životě podaří vyhnout oběma hrozbám. Abyste měli šanci vyvarovat se alespoň konfrontace se špatnými kuchyňskými nástroji, zveřejňujeme tento test. Jeho cílem bylo porovnat vlastnosti univerzálních, takzvaných kuchařských či šéfkuchařských nožů, které patří k povinné výbavě kuchyně asi jako hrnce, pánve a talíře.
Připojte se ještě dnes a získejte: