Ostří pro šéfkuchaře. Nemusíte mít profi čepici, nažehlený rondon a vést řeči jako Zdeněk Pohlreich, abyste byli pány kuchyňské linky. Bez ostrého a vyváženého nože se ovšem domácím šéfkuchařem nikdy nestanete. Přitom i za pár stokorun můžete koupit docela spolehlivého parťáka k prkénku. | foto: Shutterstock

Velký test nožů. Odborníci radí, jak vybrat správné ostří pro domácí kuchaře

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Nemusíte mít profi čepici, nažehlený rondon a vést řeči jako Zdeněk Pohlreich, abyste byli pány kuchyňské linky. Bez ostrého a vyváženého nože se ovšem domácím šéfkuchařem nikdy nestanete. Přitom i za pár stokorun můžete svému prkénku koupit docela spolehlivého parťáka. Chce to jen pečlivě vybírat, aby vám ve výzbroji neskončila další tupá kudla, kterou si nejsnáz uříznete prst.
Prémiové testy

Říká se, že s tupými noži je to stejné jako s tupými lidmi: Jsou nevyzpytatelné, nebezpečné a obvykle napáchají největší škodu.

Ideální je, když se v životě podaří vyhnout oběma hrozbám. Abyste měli šanci vyvarovat se alespoň konfrontace se špatnými kuchyňskými nástroji, zveřejňujeme tento test. Jeho cílem bylo porovnat vlastnosti univerzálních, takzvaných kuchařských či šéfkuchařských nožů, které patří k povinné výbavě kuchyně asi jako hrnce, pánve a talíře. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy