- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jsou na tom špatně, ale je spousta dalších, kteří nemohou mít ani to okénko a mají tak propad 100%. :-(
Chtělo by to se domluvit a dotlačit vládu k tomu, aby ta nesmyslná opatření zrušila. Jinak bude výsledkem víc úmrtí na zavedena opatření, než těch s Covidem.
Asi se mýlíte. V Rakousku a Německu se teď zavírají obchody a i školy. Tak stávající opatření nejsou asi tak nesmyslná. Jsou stále úmrtí.
Situace restaurací je tragická, ale opravdu nemůžou čekat, že si budou lidi kupovat drahé luxusní jídlo, když ho dostanou do bakelitu, kde se nedá mluvit o žádném slušném servírování a často si ho doma budou muset ještě přihřát. Takže ať se spíš snaží rozšířit nabídku o víc jídel z těch levnějších a prodat jich víc. Veškerá minutková jídla, steaky, burgery a podobně, to musí být hned z grilu na talíř, to vůbec za ty ceny nemá smysl nabízet.
Po prvni vlne jsem si rekl, ze podporim "nasi" lokalni restauraci. No, byl jsem tam jednou. Tatarak delal snad Ind, testoviny na hribove smetanove omacce byly snad den stare o ohrate - hnus (testoviny "na kasi" a odstata smetanova omacka - fuj). Nechapu, jak se mohli tak pohorsit. Myslel jsem, ze se spis budou snazit, aby nalakali lidi, ... ale takhle.
no tak to ale postavme na reálný základ - celá diskuse plave na hliněných nohou - z čeho chcete zaplatit číšníka nebo servírku za 30 000 + odvody ? Z marže tři koruny z piva nebo matonky ?
.
jestli chtěj pepiki takhle uvažovat, tak to fakt zavřeme všechny restaurace a nechme jednu sváteční v každém kraji kam se budou pořádat zájezdy
.
kolik asi vyčepuje restaurace za měsíc piv nebo vydá matonek ? A energie, nájem, provoz a další je kde, navíc asi nemáte jen jednoho zaměstnance ? Zkuste si to hodit do excelu s kafem za 9,90 pivem za 14,90 a matonkou za 11,90 ať nežeru - co Vám vyjde ?
jojo. Restauracim to jde do substance. O tom zadna.
Šikovný obchodník se přizpůsobí, vzpomeňme na hospodského při požáru (Hoří má panenko), jak se hbitě přizpůsobil poptávce.
Co pořád brečí?! Hospody jsou naprosto okrajovým segmentem naší ekonomiky. Co neutratí lidé v hospodách, utratí jinde a jindy.
No jo, to se to vydělávalo, Mattonku, která v Makru stojí 4,96, prodávat za 35 korun.
Muzete si otevřít hospodu, když je to tak skvěle.
Minutkový steak si těžko koupím do krabičky domů, nebo\ ́t než ho donesu, bude studený. Těžko lze takové jídlo ohřívat jako svíčkovou nebo guláš.
Co zase pláčou šupnou to do plastu za stejnou cenu jak u stolu nic po nikom neumývají. Žádné špinavé talíře, žádné příbory.
Tak on ten "plast" také něco stojí.
Já jsem si husičku za 250 včera dopřál. Super porce, zbylo i na večeři :)
Taky jsem si dopřál, taky super porce, ale na večeři mi bohužel nezbylo nic
copa, svatomartinská husička z okýnka za tři kila nepofrčí ?