Diskuze

Z okének se prodá hlavně levné jídlo. Na tom nevyděláme, zoufají si hospodští

Tržby tuzemských hospod se během podzimu propadly o 85 procent. Ze všech, které měly otevřeno v letošním únoru, jich funguje jen čtrnáct procent. Hůř jsou na tom jen noční podniky a diskotéky, vyplývá z dat společnosti Dotykačka. Podle Svazu obchodu a cestovního ruchu je na místě kompenzační program pro uzavřená gastronomická zařízení. Podporu by podle něj měli dostat i dodavatelé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Jsou na tom špatně, ale je spousta dalších, kteří nemohou mít ani to okénko a mají tak propad 100%. :-(

Chtělo by to se domluvit a dotlačit vládu k tomu, aby ta nesmyslná opatření zrušila. Jinak bude výsledkem víc úmrtí na zavedena opatření, než těch s Covidem.

0 0
možnosti
VB

Asi se mýlíte. V Rakousku a Německu se teď zavírají obchody a i školy. Tak stávající opatření nejsou asi tak nesmyslná. Jsou stále úmrtí.

0 0
možnosti
LC

Situace restaurací je tragická, ale opravdu nemůžou čekat, že si budou lidi kupovat drahé luxusní jídlo, když ho dostanou do bakelitu, kde se nedá mluvit o žádném slušném servírování a často si ho doma budou muset ještě přihřát. Takže ať se spíš snaží rozšířit nabídku o víc jídel z těch levnějších a prodat jich víc. Veškerá minutková jídla, steaky, burgery a podobně, to musí být hned z grilu na talíř, to vůbec za ty ceny nemá smysl nabízet.

1 0
možnosti
JK

J92a88n 70K66o54l80a34r

13. 11. 2020 8:46

Po prvni vlne jsem si rekl, ze podporim "nasi" lokalni restauraci. No, byl jsem tam jednou. Tatarak delal snad Ind, testoviny na hribove smetanove omacce byly snad den stare o ohrate - hnus (testoviny "na kasi" a odstata smetanova omacka - fuj). Nechapu, jak se mohli tak pohorsit. Myslel jsem, ze se spis budou snazit, aby nalakali lidi, ... ale takhle.

0 0
možnosti
DK

no tak to ale postavme na reálný základ - celá diskuse plave na hliněných nohou - z čeho chcete zaplatit číšníka nebo servírku za 30 000 + odvody ? Z marže tři koruny z piva nebo matonky ?

.

jestli chtěj pepiki takhle uvažovat, tak to fakt zavřeme všechny restaurace a nechme jednu sváteční v každém kraji kam se budou pořádat zájezdy

.

kolik asi vyčepuje restaurace za měsíc piv nebo vydá matonek ? A energie, nájem, provoz a další je kde, navíc asi nemáte jen jednoho zaměstnance ? Zkuste si to hodit do excelu s kafem za 9,90 pivem za 14,90 a matonkou za 11,90 ať nežeru - co Vám vyjde ?

0 0
možnosti
JK

J73a17n 75K94o11l83a18r

13. 11. 2020 8:55

jojo. Restauracim to jde do substance. O tom zadna.

0 0
možnosti
Foto

Šikovný obchodník se přizpůsobí, vzpomeňme na hospodského při požáru (Hoří má panenko), jak se hbitě přizpůsobil poptávce.;-D

0 1
možnosti
JM

Co pořád brečí?! Hospody jsou naprosto okrajovým segmentem naší ekonomiky. Co neutratí lidé v hospodách, utratí jinde a jindy.

3 5
možnosti
JH

To není pravda.

1 2
možnosti
MN

No jo, to se to vydělávalo, Mattonku, která v Makru stojí 4,96, prodávat za 35 korun.

5 0
možnosti
PK

Muzete si otevřít hospodu, když je to tak skvěle.

0 0
možnosti
JK

J77a69n 20K48r17u20p50k15a

12. 11. 2020 18:10

Minutkový steak si těžko koupím do krabičky domů, nebo\ ́t než ho donesu, bude studený. Těžko lze takové jídlo ohřívat jako svíčkovou nebo guláš.

0 0
možnosti
JV

J13a93n 40V22i96n14t45r

12. 11. 2020 17:25

Co zase pláčou šupnou to do plastu za stejnou cenu jak u stolu nic po nikom neumývají. Žádné špinavé talíře, žádné příbory.

7 0
možnosti

Tak on ten "plast" také něco stojí.

1 2
možnosti
JK

Já jsem si husičku za 250 včera dopřál. Super porce, zbylo i na večeři :)

0 0
možnosti
KK

K96a54r33e83l 60K17ř75i61v27ý

12. 11. 2020 20:51

Taky jsem si dopřál, taky super porce, ale na večeři mi bohužel nezbylo nic

0 0
možnosti
DK

copa, svatomartinská husička z okýnka za tři kila nepofrčí ;-D ?

3 2
možnosti