Letiště

Letiště | foto: iDNES.cz

Letiště povede Dvořák z ČSOB

  • 10
Novým ředitelem Letiště Praha se od června stane Miroslav Dvořák z ČSOB. Dosavadní šéf privátního bankovnictví vystřídá Hanu Černochovou. Ta se rozhodla před plánovanou privatizací letiště jako generální ředitelka skončit.

Informaci MF DNES potvrdil sám Dvořák, kterého si vybral ministr dopravy Aleš Řebíček.

"Dohodli jsme se, že nastoupím 1. června. S mým odchodem z ČSOB by neměl být problém, jsem na jmenované funkci," řekl nový šéf.

Hlavním úkolem nového ředitele bude příprava na privatizaci. To bylo podle vyjádření dosavadní šéfky Hany Černochové hlavním důvodem, proč se rozhodla jako ředitelka skončit. "Cítím velkou úlevu," uvedla v prohlášení, kde svůj odchod oznámila. - více zde 

"Největším úkolem bude přeměna ze státního podniku na akciovou společnost a příprava privatizace," zhodnotil i Dvořák, který nicméně již dříve připustil, že ještě nemá zcela jasno v tom, jaký způsob privatizace by preferoval. "Každá varianta má svá pro a proti," uvedl minulý týden.

Ministr Řebíček již dříve uvedl, že by upřednostnil dlouhodobý pronájem spíše než přímý prodej. Z případné privatizace může stát získat desítky miliard korun. - více zde

Na letišti nicméně zůstane i dosavadní ředitelka Černochová, které ministr nabídl návrat na post finanční ředitelky letiště, kde dříve působila.

Letiště loni vydělalo 1,3 miliardy korun, což je o polovinu méně než před dvěma lety.

,