Diskuze

Zadlužení Čechů loni stouplo o 5,1 procenta, problémy se splácením má 174 tisíc lidí

Zadlužení obyvatel Česka v roce 2023 meziročně vzrostlo o 5,1 procenta na 3,31 bilionu korun. Objem dluhu ohroženého nesplácením se zvýšil o 6,2 procenta na 29,5 miliardy korun. Vyplývá to z údajů Bankovního a Nebankovního registru klientských informací, které ve středu ČTK poskytla společnost CRIF - Czech Credit Bureau.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Je to silne o financni gramotnosti. Mam ve svem okoli 2 rodiny. Jedna je velice bohata a druha dost chuda (co se prijmu tyce). Podle toho, jak se na venek presentuji byste to tipovali opacne. Ti nizkoprijmovy maji treba pomerne drahe mobily v te druhe rodine maji deti plastaky za par tisicovek. A na ty mobily za 20 000 si museli pujcit. A takto to maji i v jinych vecech.

Takze ano. Urcite bude cast tech, co si museli pujcit na novou pracku, ale hodne jich bude i takovych, kteri se snazi na dluh zit na vyssi noze nez odpovida jejich prijmum.

Je skoda, ze se zvysovani financniho povedomi u lidi nevenuje vice pozornosti.

2 0
možnosti
JS

Tak škoda to sice je, ale v podstatě mi to může být jedno, to ať si řešej s lichvářem, jsou to jejich dluhy. Mě víc vadí finanční negramotnost u politiků kteří rozhodují o mých penězích a sekaj dluhy stejně nesmyslně, jak ta rodina s telefonama za 20 litrů.

0 0
možnosti
Foto

Njn, když doba velí mít všechno a hned a vzdělání je takové, že si nedokážou spočítat zda to vůbec utáhnou, pak se není čemu divit.

7 4
možnosti
ŠP

Jasný a nebo to prostě potřebují, když odejde stará věc. A někdo má tak napnuty rozpočet, že fakt nemůže dát třeba 10tis za nový spotřebič.

0 8
možnosti