Autorem publikací 100 bílých a 100 červených vín českých a moravských vinařství pro roky 2006/2007je špičková vinařská publicistka a znalkyně českých a moravských vín Helena Baker.
Autorka ke každém vínu uvádí stručnou charakteristiku a co určitě potěší, je číselný údaj signalizující, jaký přibližně obnos si zájemci mají na danou lahev připravit.
FOTKU ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM
Pro milovníky snoubení vín s jídly je tu i navržena kombinace s nějakým pokrmem. Nechybí stručné informace o výrobci daného vína, včetně kontaktů. Mezi "autory" stovky bílých vín jsou hlavně známí, již mnoha cenami ověnčení vinaři, ale ve výběru se dostalo i na malovýrobce, například střední vinařské školy z Valtic či Mělníku.
Nejvíce jsou mezi bílými odrůdami zastoupeny ty velice běžné - Ryzlink rýnský, Rulandské bílé i šedé, Chardonnay, Veltlínské zelené, Vlašský ryzlink či Sauvignon, ale nalézt můžeme i vína z některých specificky moravských odrůd jako například Pálava .
Překvapením může být například zařazení stolního vína pocházejících z pražské vinice v Troji, které je nazváno Bílé z botanické.