Diskuze

Obchody budou snižovat teplotu. Zkrátit otevírací dobu se nechystají

Kvůli rostoucím cenám energií omezují některé maloobchodní řetězce reklamní osvětlení či plánují výrobu vlastní elektřiny. Zkrácení času pro nákup žádný z oslovených obchodníků nepřipravuje, úspory však hledají všichni. Zaměřit se chtějí především na vytápění a alternativní zdroje energie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

K79a98r77e84l 50L86i31š73k80a

16. 8. 2022 20:36

Stejne je tam porad vedro.

2 0
možnosti

P66e69t14r 57Š32k11o93d86a

16. 8. 2022 10:07

Na těch solárech by se dalo ušetřit spousta energie nejen u obchodů. Problém je v tom, že je na to málo firem, které jsou schopny to zajistit. A nevím jak s materiálem, trochu se obávám, že výroba není v ČR a vozí se to z Číny.

0 0
možnosti
MR

Nejsem si jistý, zda mnoho nevyzkoušených a nedodovíjených solárů (a Čína k tomu) neznamená nebezpečí požáru - tak jako třeba elektromobily.

Spíše by bylo jednodušší kupovat (alespoň) elektřinu za cenu, za kterou si ji vyrobíme a ne za přemrštěnou cenu, za kterou nakoupujeme na burze. A jak je možné, že i na burze civilizovanější země platí méně než my? Vidím to na snahu 5slepence dostat nás do pěkného ekonomického průšvihu, aby jsme se museli stát součástí Německa, když se to Hitlerovi nepodařilo.

0 0
možnosti
Foto

nerozumím tomu. bohužel všechnu u nás levně vyrobenou elektrickou energii vyvážíme a za světové ceny kupujeme zpátky

2 0
možnosti
JO

J91i62ř16í 47O68p66l76t

16. 8. 2022 9:27

v lesích je šišek

0 0
možnosti
MR

U nás na vesnici vietnamci v prodejně v zimě vůbec netopí. Má to jednu ohromnou výhodu - vešekeré alkoholické i nealkoholické nápoje jsou ihned po zaplacení vychlazené a připravené ke konzumaci R^

3 0
možnosti
ZO

V obchodech bývá přetopeno, takže žádná škoda.

9 0
možnosti
MS

Zkuste si sednout na pár dní za pokladnu, když bude v obchodě teplota nějakých 15 stupňů. A pak tento svůj příspěvek zrevidujte. Je pochopitelné, když přijdete do obchodu, kde bude třeba 20 stupňů z venku, kde mrzne, přijde vám, že jste vstoupila do sauny. Ale ty lidi za kasou jistě nemají pocit přetopenosti.

4 4
možnosti
Foto

Stačí v MaRce upravit ekvitermní křivku.

1 0
možnosti
PU

A co třeba zavřít v noci a v neděli a v sobotu jen do 12 hodin jako dřív nebo v civilizovaném západě a hned mají uspořeno

4 9
možnosti
MS

Fakt se vám stýská po těch pátečních návalech z dřívějších dob, kdy to tak bylo?

7 2
možnosti
JM

Když je mi zima, tak se více obléknu. Co je na tom nelogické?

0 0
možnosti
LK

Můžete to popsat konkrétněji? Nosíte si s sebou do obchodu další oblečení, abyste se mohl když vám bude zima více obléknout, nebo si to necháváte v autě a když zjistíte, že vám je zima, tak si pro to zajdete?

1 0
možnosti
PH

Soláry na halách je myslím velký potenciál v ČR. Obchody otvíračku nemají důvod omezovat, nebot ví, že lidé dnes pracují na různé směny a tak je pro nesmysl to omezovat, ač jsou jistě časy během dne, které nejsou tak využité. S tím světlem je to jasné a teplota, toto otázka. V létě musí udržovat určitou teplotu kvuli potravinám, ale v zimě by teplotu ubrat moli. Na druhou stranu právě teplota kolikrát udržuje lidi v krámech a pokud tam bude chladněji, může se stát, že tam lidé nebudou trávit tolik času, což je pro obchody samozřejmě špatně. Myslím si, že se dá šetřit na hodně věcech. I takové letáky začínají být poměrně přežitek. Zejména jejich roznášení. Bud jsou na internetu, nebo nechat nějaké kusy v krámech. Možností jak ušetřit je dost.

4 1
možnosti
AP

Lidí stupeň či dva (nakupující) jen přivítají. V létě to nepoznaji (ten jeden či dva stupně víc, pokud to potraviny dovolí), a v zimě nižší teplotu jen přivítají (když rám přijdou navlecení). Jediné, musí to vybalancovat pro zaměstnance, aby mohli normálně pracovat...

1 0
možnosti