Diskuze

Fastfoody a jídelny vyřadí 11 kilo z každého metráku jídla, ukázal výzkum

Více než desetina potravin, zpracovaných v restauracích rychlého občerstvení, skončí v odpadu nebo potravinových bankách. Denně na jednu provozovnu připadne 45 kilogramů. Většina se odpadem nebo ztrátou stane v kuchyni při přípravě pokrmů a výdeji. Dalších 30 procent ale mají na svědomí strávníci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Kecat dnes každému do všeho je v kurzu a takové socialistické. Je potřeba si ovšem ujasnit zásadní věci. Kupují snad tyhle ekospolky spotřebitelům ty potraviny a dokonce ze svého? Podílejí se aktivně na pěstování surovin, nebo to sponzorují? Má vůbec nějaký důvod se pěstitel a výrobce potravin o to, kolik toho vyhodí spotřebitel zajímat? Jsou zákony, aby šlo bez problémů dát nespotřebované potraviny k zužitkování chovatelům zvířat? NE! Tak se s tím výzkumem běžte slušně řečeno vyfotit ;-)

1 0
možnosti
JK

J45a80n 63K51o95l87a92r

13. 11. 2020 11:28

Nejvice se vyhodi, protoze lidi bezhlave nakupuji o vikendu na cely tyden, a pak toho 20% zapomenou nebo nestaci snist a nechaji zkazit. (cisla jsem si nevycucal z prstu)

0 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
FO

Vždyť jen 11 % je super výsledek.

2 0
možnosti
JK

J67a44n 80K11o80l36a18r

13. 11. 2020 11:29

oproti domacnostem urcite.

1 0
možnosti
FZ

Za mého dětství byl ve školní jídelně dozor a kdo nedojedl, z jídelny nesměl odejít. Takže manažery dojídání na ty hříšníky!

1 4
možnosti
Foto

Za mého taky... Takže zbytky nekončily na talíři v okýnku, ale pod stolem...

1 0
možnosti
PN

P69e60t29r 87N43e26m67e82c

13. 11. 2020 7:32

Tento výzkum byl financován z peněz daňových poplatníků... tak snad si ho manažeři z McDonald pečlivě nastudují a změní firemní procesy, které dosud měly záměrně nastaveny na plýtvání

0 0
možnosti
MK

Myslím, že manažerům je jedno, co si daňoví poplatníci zaplatili za výzkumy. Zvlášť pokud to tak měli nastavené záměrně, tak je jim ten výzkum k ničemu, pokud by to měli nechtěně, pak ano, výzkum by jim mohl pomoci se nad tím zamyslet.

1 0
možnosti
DR

Sme oma traja a denne sa nazbiera cca 1 - 1,5 rôzneho odpadu / kým viac zeleniny jeme , tým viac je odpadu/ . Tých 400-500 kg sa za rok nazbiera . Ale na druhej strane za to nám mojich 12 sliepok dá denne 8 vajec , čo je cca 3000 vajec , čo je asi +- 300-350€ . Tak si to prepočítajte a spočítajte . ročne sú to v rámci štátu obludné čisla !

3 0
možnosti
HP

H76o41r61s91k96ý 97P97e31t33r

13. 11. 2020 7:04

To je fakt, jestli každý Slovák denně vyprodukuje osm vajec, tak to je skutečně obludné. :-)

6 0
možnosti
LJ

Co tím chtěl autor říci mi uniká.

3 0
možnosti
DR

Čo ? Že sedíme na konári , pílime ho a tvárime sa , že je nám dobre !

0 5
možnosti
PS

;-OZajimavé...ale že byste napsali článek, jak EU zakázala dávat do prodeje např. křivě rostlé okurky, které se pak vozí na skládky a přitom by si je lidi koupili, to už nenapíšete. A nebo že je zakázáno svážet zbytky jídel prasatům to už taky nenapáše. A to už se nebavím o starém tvrdém chlebu, který se sváží do spaloven.... ale napsat článek o tom, jak někdo nedojí něco a to končí v koši to ano! Když píšete A, napište i B! Jenže to se vám nehodí do krámu.....;-O

9 9
možnosti
Foto

EU nikdy nezakázala dávat do prodeje např. křivě rostlé okurky.

11 2
možnosti
DN

„Čím je v provozovně větší míra zpracování primárních surovin (mouky, masa, neopracované zeleniny), tím je množství potravinového odpadu a ztrát větší..... tvrdí studie.

Tak to je zjištění alespoň na Nobelovu cenu!!!!!!

10 0
možnosti
DR

A to "naši výskumníci ô nezistili , že v USA sa takto vyhazuje 20% potravín !

To bude aj na Darwinovú cenu !

0 0
možnosti