Diskuze

Ananas na pizzu nepatří. Odpůrci ovoce zvítězili v průzkumu stravování

V Česku existuje jen málo ingrediencí, které by si lidé nedali na pizzu. Ovšem věčným gastronomickým tématem je to, zda na pizzu patří nebo nepatří ananas. Podle letošního průzkumu Barometr Food společnosti Edenred polovina Čechů havajskou pizzou opovrhuje. Průzkum stravování dále uvádí, že květák je populární zejména mezi ženami a jako polarizující se naopak ukázala játra a vnitřnosti, výrobky z kozího a ovčího sýra či suši.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Nejradši mám mexickou z metra. Ananas na pizze jsem zkoušel, nepatří na ni. A opravdu by mě zajímalo, jaké odborníky autorka oslovila, protože těch pár kousků ananasu z konzervy z pizzy zdravější jídlo prostě neudělá.

2 0
možnosti
ID

Nejhorsi pizzy, ktere jsem kdy jedla, byly ty prave italske: skoro zadna garnitura, suche a casto pripalene. Teprve Americani. kteri pizzu objevili za valky v Italii, z ni doma udelali veledilo. A havajska kombinace sunky a ananasu je primo genialni.

3 4
možnosti
MM

skoda, ze neznas australske pizzy. I ty americke strci do kapsy, natoz ty tenke italske.

Australani totiz pozaduji stedre mnozstvi prisad na povrch pizzy a tim minim skutecne stedre.

Byli to mistni pristehovali Italove, kteri zakladali prvni pizzerie a rozhodli, ze vyhovi zakaznikum.

Trebaze uz davno nejsou zdejsi majitele pizzerii vyhradne z italske komunity, stedre pokryti pizzy a mnoho chutnych kombinaci na vyber je tady nutne pro zachovani dobreho vztahu se zakazniky. Jinak pujdou ke konkurenci - a ze maji na vyber. Kazda mestska ctvrt ma nekolik pizzerii.

0 0
možnosti
MK

,,Podle odborníků může ananasová pizza představovat proti jiným variacím dokonce zdravější alternativu než třeba sýrová."

Tyhle plky miluju, snažím se sice jíst zdravě ale hlavně mi to musí chutnat.

4 0
možnosti
TS

Pamatuju z totáče broskev na kuřecím...

0 0
možnosti
MM

neochutnal jsi vyborne jidlo -dusene kureci kousky s merunkami. Je to na asijsky zpusob "sweet & sour" - sladke a kysele.

0 0
možnosti
PZ

Proč jen Havaj? Proč ne pizza Morava s meruňkama?

0 0
možnosti
Foto

Další podobný článek může být na téma "Jak jíst správně pizzu".

1 0
možnosti
DT

A k řízku nepatří bramborový salát, protože bramborový salát je asi tak o 1500 mladší a historicky tak k řízku nepatří.

2 2
možnosti
Foto

Smažený řízek nemá 1500 let a bramborák k němu patří. Stejně jako vařené brambory a bramborová kaše. U většiny našich jídel platí, že vznikly během 20.stol.

4 0
možnosti
JT

J42i47r67i 86T57o51m26a81s

10. 3. 2024 9:13

Pizza Hawai pochází z Kanady a nevymyslel ji tam Ital. Proto se v echt italských restauracích neobjevuje. Jinak ji mám rád, ale musí být z čerstvého ananasu a k tomu výborné těsto, což hodně pizzerií nesplňuje.

3 0
možnosti
MM

v Australii zalozili pizzerie italsti ppristehovalci a ti se nejak nezinyrovali zmenit nabidku jejich variaci tak, aby vyhovovala chuti mistnich zakazniku.

Proto nejen privedli na menu Havajskou pizzu s ananasem, ale take zacali pouzivat tlustsi baze, aby pokryti pizzy ruznymi pochutinami mohlo byt stedre a vysoko navrsene, tak jak si to zakaznici vyzadali. Ty tenke baze by to totiz neunesly.

1 0
možnosti
KS

Proti gustu žádný dyšputát . Ti co prodávají v picérkách jen pravé italské ok , Ti co prodávají i jiné chutě asi ví proč to dělají . Osobně mám na prvním místě Havaj pak sýrovou a dále houby. Ale zas Šunkovou ( salámovou , prosciutto atd nemusím .

0 0
možnosti
LP

V životě bych to nepozřel, ale ať si to jí kdo chce (ne hned vedle mě).

3 5
možnosti
LP

Copak, mínusátoři mě chtějí nutit do ananasu, na který mám alergii?

1 0
možnosti