- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nejradši mám mexickou z metra. Ananas na pizze jsem zkoušel, nepatří na ni. A opravdu by mě zajímalo, jaké odborníky autorka oslovila, protože těch pár kousků ananasu z konzervy z pizzy zdravější jídlo prostě neudělá.
Nejhorsi pizzy, ktere jsem kdy jedla, byly ty prave italske: skoro zadna garnitura, suche a casto pripalene. Teprve Americani. kteri pizzu objevili za valky v Italii, z ni doma udelali veledilo. A havajska kombinace sunky a ananasu je primo genialni.
skoda, ze neznas australske pizzy. I ty americke strci do kapsy, natoz ty tenke italske.
Australani totiz pozaduji stedre mnozstvi prisad na povrch pizzy a tim minim skutecne stedre.
Byli to mistni pristehovali Italove, kteri zakladali prvni pizzerie a rozhodli, ze vyhovi zakaznikum.
Trebaze uz davno nejsou zdejsi majitele pizzerii vyhradne z italske komunity, stedre pokryti pizzy a mnoho chutnych kombinaci na vyber je tady nutne pro zachovani dobreho vztahu se zakazniky. Jinak pujdou ke konkurenci - a ze maji na vyber. Kazda mestska ctvrt ma nekolik pizzerii.
,,Podle odborníků může ananasová pizza představovat proti jiným variacím dokonce zdravější alternativu než třeba sýrová."
Tyhle plky miluju, snažím se sice jíst zdravě ale hlavně mi to musí chutnat.
Pamatuju z totáče broskev na kuřecím...
neochutnal jsi vyborne jidlo -dusene kureci kousky s merunkami. Je to na asijsky zpusob "sweet & sour" - sladke a kysele.
Proč jen Havaj? Proč ne pizza Morava s meruňkama?
Další podobný článek může být na téma "Jak jíst správně pizzu".
A k řízku nepatří bramborový salát, protože bramborový salát je asi tak o 1500 mladší a historicky tak k řízku nepatří.
Smažený řízek nemá 1500 let a bramborák k němu patří. Stejně jako vařené brambory a bramborová kaše. U většiny našich jídel platí, že vznikly během 20.stol.
Pizza Hawai pochází z Kanady a nevymyslel ji tam Ital. Proto se v echt italských restauracích neobjevuje. Jinak ji mám rád, ale musí být z čerstvého ananasu a k tomu výborné těsto, což hodně pizzerií nesplňuje.
v Australii zalozili pizzerie italsti ppristehovalci a ti se nejak nezinyrovali zmenit nabidku jejich variaci tak, aby vyhovovala chuti mistnich zakazniku.
Proto nejen privedli na menu Havajskou pizzu s ananasem, ale take zacali pouzivat tlustsi baze, aby pokryti pizzy ruznymi pochutinami mohlo byt stedre a vysoko navrsene, tak jak si to zakaznici vyzadali. Ty tenke baze by to totiz neunesly.
Proti gustu žádný dyšputát . Ti co prodávají v picérkách jen pravé italské ok , Ti co prodávají i jiné chutě asi ví proč to dělají . Osobně mám na prvním místě Havaj pak sýrovou a dále houby. Ale zas Šunkovou ( salámovou , prosciutto atd nemusím .
V životě bych to nepozřel, ale ať si to jí kdo chce (ne hned vedle mě).
Copak, mínusátoři mě chtějí nutit do ananasu, na který mám alergii?