Ilustrační snímek | foto: Aneta Čapková pro iDNES.cz

Neotřelá kampaň využívá snížení DPH. Penny ho do cen potravin promítne dříve

  • 134
Od Nového roku začne platit nižší DPH na potraviny, tu obchodníci slibují zohlednit v cenách pro zákazníky. Řetězec Penny se do změny pustil v předstihu a novou dvanáctiprocentní DPH zohlední již od pátku 1. prosince. Zákazníci by tak všechny potraviny s výjimkou alkoholu a nealko nápojů měli nakoupit o necelá tři procenta levněji. Musí mít ale slevovou kartičku a speciální kupon.

„Rozhodli jsme se našim zákazníkům toto snížení cen přinést jako vánoční dárek už před svátky a tyto snížené ceny jim nabídneme už po celý prosinec. Lidé nemusí mít obavy, že bychom tuto cenu nějak okamžitě zaokrouhlovali. Jsme a budeme transparentní a počítáme ceny na haléře. Sleva na produkty, kterých se snížení DPH týká, bude zákazníkovi vždy započtena až u pokladny,“ popisuje Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu Penny.

Na seznamu zvýhodněného zboží jsou vesměs potraviny, kromě nich třeba psí krmiva, inkontinenční vložky, květinové věnce, léčiva či sladidla - tablety.

Máme pro vás dárek.
Co potěší před Vánoci? Slevy! A co potěší ještě víc?
Ještě větší slevy!
To ví každý obchodník. A víme to i my v PENNY. Proto jsme se rozhodli dát vám vánoční dárek a snížení DPH na potraviny, které začne platit až od ledna, promítnout do svých cen už od 1. prosince. ️⬇️

Více informací najdete v odkazu v biu.

#dph #dane #setrimehezkycesky #nakupujtehezkycesky #penny

29. listopadu 2023 v 9:15, příspěvek archivován: 30. listopadu 2023 v 9:04

Slevu dostanou všichni držitelé všech typů Penny karet, kteří předloží speciální kupon. Ten najdou v letácích, na sociálních sítích, webu nebo v samotné aplikaci. „Na všechny nákupy v průběhu prosince pak dostane tento zákazník slevu, když bude mít jeden kupon, který může používat opakovaně po celý měsíc na všechny nákupy,“ dodává Vojtěch.

Penny chystá cenový šok, k párkům či sýrům připočítá i ekologické náklady

Snížené ceny řetězec promítá i do cen produktů v akčních nabídkách. Na cenovkách produktů budou ceny uvedeny podle aktuální platné DPH. Na nich se tedy snížení DPH objeví až od ledna.

„Zákazníkovi, který bude mít Penny kartu a slevový kupon, bude sleva v podobě nižší sazby DPH na potraviny započítána v průběhu prosince přímo při platbě na pokladně. Ti, kteří nejsou držitelé Penny karty, o ní mohou při placení nákupu zažádat a bez jakékoli registrace okamžitě uplatnit,“ říká Vojtěch.

Jak rozhodla vláda

Od prvního ledna pak dojde k úpravě cen nejen u produktů se sníženou sazbou DPH, ale i u nápojů, kde naopak vláda rozhodla o zvýšení z 15 na 21 procent. „Zatímco v prosinci zlevňujeme potraviny všem našim věrným zákazníkům, od ledna promítneme změny DPH tak, jak vláda rozhodla, do celého sortimentu. Co můžeme našim zákazníkům slíbit, je to, že v průběhu ledna neplánujeme zvyšování cen potravin, například v souvislosti se zdražováním energií,“ uzavírá Vojtěch.

Využijete cenové nabídky Penny?

celkem hlasů: 1136
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 7. prosince 2023. Anketa je uzavřena.

Přeceňování podle nových sazeb DPH přímo na cenovkách produktů pak v Penny začne v sobotu 30. prosince tak, aby byla změna sazeb potravin, nápojů a dalších produktů podle vládního nařízení platná k 1. lednu 2024.