Diskuze

Chybí závislostní politika založená na důkazech, říká expert na regulaci drog

Debata o návykových látkách se v posledních týdnech opět dostala do popředí zájmu. Zatímco zájem mladých o konzumaci alkoholu opadá, na trh si cestu našly nové syntetické látky. „Harm Reduction funguje u drog i tabáku,“ říká odborník na regulaci drog Tomáš Sadílek. Koordinace boje se závislostmi by se podle něj měla více posílit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pracoval jsem dvacet let se závislými osobami-a vždy jsem narazil na problém prokazovat ůspěšnost . Chyběly a dosud chybí důkazy, že ta ta metody, způsob či omezení má takový a takový efekt. Mám na mysli efekt uzdravení, neboť není způsob jak zjistit objektivně, zda se z množství x podařilo alespoň na pět let nějaké procento z drogové pasti vyprostit. Ano, ti, kteří dochází na opakovací pobyty, nebo alespoň do ambulancí, tak o nich víme. Ale to je jen malá skupina, O ostatních nic nevíme, pokud se nepřihlásí.

0 0
možnosti
TB

Dává vůbec smysl, aby o tom, zda je látka návyková hlasovala sněmovna?

Pokud vím, tak nejvíce obětí ze všech drog mají klasické cigarety. Na což naše vláda reaguje tak, že zdaňuje ty elektronické (neškodné) a zahřívající (škodlivé zanedbatelně). A dokud bude drogová politika motivovaná pouze maximalizací daňového výnosu, těžko se zdraví obyvatel někam posune.

Už teď v oblasti HHC vypukla v eshopech hysterie, kdy na jednu stranu jsou obrovské slevy a výprodeje a na druhou stranu se z nich zásobují budoucí překupníci.

2 0
možnosti