Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Evropa má chuť na maso, cena vzroste

Sobotní kuře a nedělní řízek jsou na českých talířích celá desetiletí. Přesto se česká kuchyně odlehčuje, masa lidé ročně snědí v průměru o 16 kilo méně než před patnácti lety. Dnes už jedí tolik vepřového a drůbežího jako průměrný Evropan: dvacet deka denně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kanibal Baribal

15. 8. 2005 11:53
mám chuť na něco prorostlého
dal bych si třeba kousek Paroubka se zelím a knedlíčkem. Nebo šunčičku Škromacha.... mňam mňam
0 0
možnosti

opportunity

15. 8. 2005 15:10
Re: mám chuť na něco prorostlého
Játýrka s chianti?
0 0
možnosti

Iridium

15. 8. 2005 9:20
Každému co jeho jest....
Když si někdo koupí salám za 29,90, tak se nemůže divit, že k jeho výrobě nebylo použito maso. Kvalitu je nutné platit. Jen někteří retardovaní jedinci si myslí, že hyperáče dokáží obejít zákon zachování hmoty, energie a peněz.
0 0
možnosti

opportunity

15. 8. 2005 11:04
Re: Každému co jeho jest....
Ráda bych si byla jistá, že v salámu za stovku a výš maso je. Když jednou za čas chci koupit špekáčky, nemám ani podle ceny jistotu, že kupuji kvalitu. Název špekáčky může mít jen výrobek bez drůbežího, ale když se podívám na složení na obalu, stejně tam je . A u pultu se už o složení nedozvím vůbec nic. Proto kupuji prakticky jen základní suroviny (kuře, ryba, maso) a jak Magdaléna Dobromila každý den vařím. Ráda bych si ušetřila práci a kupovala polotovary, ale při té kvalitě...
0 0
možnosti

opportunity

15. 8. 2005 8:59
Kde je maso?
Včera jsem po letech chtěla koupit vepřovou konzervu a naštěstí jsem koukla na složení: 40% tuku, vepřové kůže, drůbeží separát ... hnus . Kdysi se vozily konzervy z Číny a fakt to byly kusy masa. Teď se vyrábějí konzervy s čínským nápisem  u nás a uvnitř jsou tyhle sr*čky. Obávám se, že Železnému v téhle situaci ten tah s kvalitou potravin zabere.
0 0
možnosti

Iridium

15. 8. 2005 9:22
Re: Kde je maso?
Tak si nekupujte "eurošopr", "aro", "tesko" a podobné delikatesky za 19,90.
0 0
možnosti

popelka88

15. 8. 2005 8:23
Všichni se pak budou divit
odkud najednou přijde rakovina a další pohromy ... Z nebe to nebude ... Prostě tělo je tato hnilobná svinstva schopno vstřebávat jen do určitého okamžiku. Bohužel je to tak ...
0 0
možnosti

Honza

15. 8. 2005 8:32
Re: Všichni se pak budou divit
Magore!
0 0
možnosti

...

15. 8. 2005 7:58
To je smutny, ze to podrazi
Asi si budu muset kupovat laciny salamy lisovany ze semletejch slepicich hlav a hovezich paznehtu.
0 0
možnosti

masožravec

15. 8. 2005 7:55
mňam
řízeček,telecí medailonky,pořádný bifstejk ze svíčkové......hlavně kvalita!!!!ty sračky co se dnes prodávají někdy ani maso nepřipomínají...za totáče když matka jednou zaČAS SEHNALA SVÍČKOVOU JO TO BYL ZÁŽITEK!!!!!
0 0
možnosti

Turun

15. 8. 2005 9:25
Re: mňam
Přesně přesně tak! Všichni tu brečí, ale když vzpomenu na socialistickou masnu, tak bych radostí křičel.
Dneska máme svobodu a kdo chce, ať si koupí šm*jd za 30-50 Kč kilo a kazí si tím zdraví.
Kdo chce, koupí si kvalitní šunku, svíčkovou, kus pořádného hovězího, klidně i maso z pštrosa.
 
0 0
možnosti

planger

15. 8. 2005 7:03
ale no tak
tady nejsme ve francii, tam ať ti klidně udělaj (řízek) z telecího. Ale tady jsi v Čechách. Zeptej se u nás profi kuchaře, na žebříček mas.  Zeptej se na žebříček mas třeba Španěla a udivíš co ti řekne. Srovnáváš nesrovnatelný.
JO a ještě píšeš, že kure z rychlovýkrmny je PRÝ maso temer bez chuti ? jaký prý, ty jsis nikdy nekoupil v hypermarketu kuře ? to tu chuť neumíš posoudit sám ? to se na to musíš ptát odborníků ?  Co jsme si zvolili, to máme. Dnes, když je to tu samé HYPER a všechno JE EURO, Euromaso, Eurovajíčka, Eurojogurty a Eurojabka, tak se nemůžeš divit, že kvalitní kuře nekoupíš.
A to že kuřecí maso je až na posledním míste, tak s tim bych si dovolil nesouhlasit - a to mám taky rád stejky a řízky.
0 0
možnosti

Zlej

15. 8. 2005 12:40
Re: ale no tak
jestli chceš qualitní kuře, tak ho mívají v Cafouru a Tescu, poznáš ho snadno, je žlutý (jmenuje se tuším Zlaté kuře - je to biovýrobek) na rozdíl od těch bělo-růžových pazdrátů z velkochovů. A hovězí a jehněčí mají už taky bio, má to Tesco, Albert, Cafour snad taky. Pašíky jsem zatím bio ještě neviděl.
0 0
možnosti

Josef II

15. 8. 2005 2:28
Hodne masozravcu- malo znalcu!
Zaplat Pan Buh, ze hovezi se  znovu stava popularnim. Presvedcil jsem se,  ze Cesi znalci masa nejsou. Setkal jsem se kdysi s jednim francouzskym kucharem a ten mi udelal zebricek mas. Maso s nejsilnejsi prichuti: skopove, potom hovezi, teleci, veprove, drubez. Kure z rychlovykrmny je pry maso temer bez chuti.To plati i pro jina masa z vykrmen. Nejlepsi hovezi je pry argentinske. Je z kusu, ktere na pampe dorustalo az 3-4 roky. Pro ceske milovniky rizku: Maji se delat z masa teleciho a ne veproveho. Nepochazeji z Vidne, nybrz z Milana. Odtamtud je donesl do Vidne Marsal Radecky z Radce. 
0 0
možnosti

Kyklop

15. 8. 2005 1:03
a ještě lépe
Lidi budou jíst  s r a č k y,  které budou zpracovávat ukrajinci za minimální mzdu, ale hlavně že to bude v hypermarketu levné !  
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Rusové se vrací. Putin propagandisticky slaví a těží z toho i tamní ekonomika

3. května 2024

Počátek války na Ukrajině vyvolal mezi některými Rusy už v únoru roku 2022 velké obavy. Během...

Z prodejen mizí košíky do ruky. Hodily se na malý nákup, skuhrají zákazníci

1. května 2024

Z českých obchodů začínají mizet malé příruční nákupní košíky. Zákazníci se tak často musí spokojit...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Boom prodejů kol opadl. Prodejci mají plné sklady, zákazníci čekají na slevy

28. dubna 2024

Trh s jízdními koly a cyklovybavením se v Česku propadl o třetinu. Může za to ochlazení covidového...

KOMENTÁŘ: Stanjurova další daň je prohrou pravicové politiky

3. května 2024

Premium Po zklamání z chabého výnosu windfall tax ministr financí plánuje, jak si na banky posvítit jinak –...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KOMENTÁŘ: Po solárním tunelu je tu další. Možná ještě větší

2. května 2024

Premium Čeští solární lobbisté otevírají šampaňské, protože se otevřela cesta k dalšímu solárnímu Klondiku,...

Přepych na umělých ostrůvcích. V Dubaji ožívá projekt luxusních vil

5. května 2024

Uměle vybudované souostroví ve tvaru mapy světa se po léta považovalo za symbol excesů, které Dubaj...

Jak se peče uran. Reportáž z hlídané továrny, kde vzniká palivo do elektráren

5. května 2024

Korejská republika vyrobí téměř třicet procent elektrické energie prostřednictvím domácích...

Pár kilometrů, poloviční ceny. Byty na severu Čech jsou dražší než v Německu

5. května 2024

Premium Navzdory zpomalení ekonomiky a vysokým úrokovým sazbám cena nemovitostí na českém trhu za poslední...

Jak uspořit a zabránit impulzivnímu nákupu? Číňanky hledají rady na sítích

4. května 2024

Čínské ženy na sociálních sítích hledají návody na to, jak ušetřit finance. Podporují se také v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!