Eurolines odškodní francouzské trosečníky

Autobusový dopravce Eurolines Sodeli CZ vrátí cestujícím, kteří o víkendu uvízli ve Francii, jízdné. Společnost kvůli výpadku počítačové sítě mezi Francií a Španělskem prodala na nedělní linku Barcelona - Perpignan - Praha o šest jízdenek více, než kolik činila kapacita autobusu. Poškození si mohli vybrat místo dalším nejbližším spoji, uvedl ředitel společnosti Vojtěch Ježek.

Do autobusu společnosti se ve francouzském Perpignanu a Besanconu nevešlo pět cizinců a jedna česká pasažérka. Zatímco cizí státní příslušníci odjeli nejbližším spojem, Češka si zvolila cestu zpět příští sobotu.

"Společnost Eurolines Sodeli CZ upozorní své francouzské a španělské partnery na tuto výjimečnou situaci a bude požadovat provedení takových opatření, aby k podobným situacím v budoucnu nedocházelo," uvedl Ježek s tím, že cestující se v budoucnu podobných situací nemusejí obávat.

Asociace Eurolines Organisation se sídlem v Bruselu sdružuje evropské autobusové dopravce k provozování celoevropské sítě. Jednotliví partneři, kteří označují své linky známkou Eurolines, jsou na sobě nezávislé firmy z většiny evropských zemí.