Diskuze

Svatomartinské menu v době obří inflace. Restauratéři řeší, co s cenami hus

Pro tuzemské chovatele hus znamenají svatomartinské oslavy hlavní zdroj příjmů. Někteří restauratéři ale zvažují, že husu letos vůbec nebudou nabízet, a to kvůli tomu, že nákupní cena je proti loňsku zhruba dvojnásobná. Zvýšení budou nuceni provozovatelé restaurací zohlednit v konečné ceně nebo velikosti porcí letošního svatomartinského menu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

Já si dám klidně kačenu.

0 0
možnosti
TV

100% ne-li větší vývar z jedné husy (nemyslím polévku) tak to si husičku zase a opět dám doma

0 0
možnosti
MN

Jako že dvojnásobek stojí pouze pro restaurace? Já si raději husu odpustím úplně, ono vůbec maso celkově už není co bývalo.

1 0
možnosti

Fiala říkal, že je na vše připraven, tak to všechno sní.

0 1
možnosti
VD

to je špatný výklad, on nic nesní, on o tom jenom sní

0 0
možnosti
RF

Drůbež jako drůbež. Tak si halt někteří koupí místo husího stehna, stehno kuřecí, mimochodem v Biedronce ho prodávají po 4,50 PLN/kg.

0 0
možnosti
HD

Kdo nemá na Mercedes, koupí si Škodovku... ale stejné to fakt není

0 0
možnosti
SV

Přijít v tuto dobu se zdražením vodní drůbeže? - To je fakt SUPER nápad! ;-)R^

0 0
možnosti
MS

A proč si myslíte, že zrovna ta vodní drůbež by měla mít nějakou výjimku ze zdražování? Nenašel jsem v obchodě a potravinami prakticky nic, co by letos nezdražilo.

1 0
možnosti
ŠF

Mám obavy, že letos svatomartinskou husu vynecháme. Možná si připravíme kuře na podobný způsob. Jsou totiž důležitější výdaje, zejména pro vnoučata ve školách.

4 0
možnosti
VF

Ono většinou stačí počkat. Po pár dnech po Martinovi se toho zbavují podstatně levněji. Jsou velké a zabírají v mrazáku hodně místa.

6 0
možnosti
Foto

P10e97t20r 65Š91r22a89i12e29r

1. 10. 2022 16:53

Ještě dodávám, aby bylo jasno, že těch 690 Kč jsou běžný "cíga" na pět šest dnů, až si zase bude někdo stěžovat na tu příšernou drahotu v hospodách...;-D;-D;-D

5 14
možnosti
LK

Kuřáci ale berou výdaje na cigarety jako nutný výdaj, který "musí" zaplatit - podobně jako lidé berou třeba fakturu za elektřinu apod. .....jen když je potřeba šetřit, tak na těch cigaretách se šetří až jako poslední, když už hrozí, že skončí na ulici.

5 1
možnosti
Foto

P70e66t54r 23Š20r51a38i32e48r

1. 10. 2022 16:48

Nebyla by to iDNES, aby k rozhovoru nepřiznala samozvaného krále restauratérů Kastnera;-€, na kterého opravdoví restauratéři pochopitelně kašlou. Ten má totiž dobrý důvod "bojovat" za obor, když sám provozuje obří nadměrečný podnik Červený jelen v centru Prahy se 700 místy, zaměřený na chlastací party, eventy a týmbildingy, což určitě nebude letos na prvním místě v plánech firem...;-€Rv

0 7
možnosti
PM

Divil byste se. Stamgast z mistni hospudky pracuje ve firme, ktera na podobny akce dodava vybaveni (stoly, varny, nadobi, stany, vsechno mozny dalsi), a pry je to letos smrst, vsichni dohaneji covid.

4 0
možnosti
TZ

Já si kdysi husu dotáhl domů, grátis, drahý bylo se jí zbavit.

21 0
možnosti
VD

buď rád, žes nesáhnul vedle, to by sis přitáhnul husáka

0 0
možnosti
PM

Nj nemají to jednoduché naši milí restauratéři. :-) Ale pod cenou jim husy nikdo dodávat nebude. Mohou to zkusit se svatomartinskou ovesnou kaší. A upéct si husu doma není žádný problém.

7 0
možnosti
VF

Přesně není povinnost to nabízet když by to za ty ceny neprodali.

A já myslel že nedostatek Hus byl vloni kdy kvůli ptačímchřipce museli vybít celý chov. Naštěstí chovné kusy na šlechtění to minulo

1 0
možnosti