ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Adobe Stock

Otec se synem vyhnali z domu matku sekerou, vyhrožovali jí smrtí

  • 85
Vyhrocený rodinný konflikt se v pondělí odpoledne odehrál v obci na Dačicku, kde muž vyháněl svou manželku z domu. Podle policie jí vyhrožoval smrtí a vulgárně ji urážel. Později se k němu přidal dospělý syn, který vzal do ruky sekeru, a tak matka raději sedla do auta a ujela.

Incident se stal v podvečer na terase rodinného domu. Hlavními aktéry byli manželé, kteří se právě rozvádějí. „Podezřelý svou manželku nutil, aby opustila pozemek nemovitosti, jenž je jejich společným jměním,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Podle ní jednašedesátiletý muž své o tři roky mladší ženě vulgárně nadával, vyhrožovat jí smrtí a ublížením na zdraví. Když ji strkal z terasy, přidal se ke konfliktu také pětadvacetiletý syn.

„Matku chytal za ruce a strkal do ní. Při tom se jí snažil vytáhnout z kapsy telefon, čemuž se aktivně bránila,“ sdělila Millerová s tím, že podle otce v mobilu byly věci, které chtěla žena použít proti nim. Syn nakonec hodil mobil do řeky.

Žena se nakonec rozhodla místo opustit. V tu chvíli syn podle policie skočil ze schodů a ze špalku na sekání dřeva vytrhl sekeru. „Tou mával a společně s otcem vyháněl ženu z pozemku a hrozil jí zabitím,“ dodala policejní mluvčí.

Žena nakonec ujela a ještě ten den událost nahlásila policistům v Dačicích. Na místo dorazila výjezdová skupina kriminální policie a vyšetřování z Jindřichova Hradce. Komisař poté ve věci zahájil trestní řízení pro podezření ze spáchání zločinu vydírání a zločinu loupeže.