V novém bytě toužili po přírodě: ložnici jim zaplnily obrovité růže

  1:00aktualizováno  1:00
Mladý pár si pořídil byt 2+kk s plochou 45 metrů čtverečních v době výstavby, na plánku jim připadal dostatečně velký. Když však do bytu poprvé vstoupili, byli zaskočeni, připadal jim malý. Byt je přihlášený do soutěže Interiér roku 2015 v kategorii Soukromý interiér - novostavba.

Kuchyň je vyrobená na míru a skrytá ve výklenku. | foto: NatAlex 2+2

Dvojice si nevěděla se zařízením malého prostoru rady, proto se na doporučení obrátili na designérku Natálii Rudenko z ateliéru NatAlex 2+2.

Majitelé měli představu moderního interiéru ve světlých barvách, bylo nutné dodržet omezený rozpočet. Protože oba milují přírodu, chtěli kousek z ní přenést i do svého nového bytu. Pro designérku Natálii Rudenko byla jejich volba světlých barev velmi důležitá.

Obklad stěny je ze speciálně upraveného dýhovaného dřeva, dekor starého dubu.

Obklad stěny je ze speciálně upraveného dýhovaného dřeva, dekor starého dubu.

Musela se vyrovnat jak s omezeným prostorem, tak také s orientací oken. Byt je totiž situovaný na severovýchodní stranu, a i když má velká okna, v odpoledních hodinách se už dovnitř dostane jen minimum slunce.

Autorka interiéru proto zvolila světlé přírodní barvy, bílou, smetanovou, světle šedou. Přidala i velké zrcadlové plochy.

Nábytek na míru

Může se hodit

Champagne House - krásný zrekonstruovaný pražský dům na Praze 10.

Více bytů k prodeji na Rality.iDNES.cz.

Do malého bytu bývá nejlepším řešením nábytek na míru. Protože ateliér NatAlex 2+2 má k dispozici vlastní truhlářskou dílnu, mohla Natálie Rudenko bez problémů navrhnout i některé atypické prvky, včetně hodin na stěně v jídelní části.

V obývacím pokoji umístila designérka do zadní části pokoje kuchyňskou rohovou linku vyrobenou na zakázku.

Fotogalerie

Pro povrchovou úpravu dvířek kuchyně zvolila lesklou bílou fólii, na pracovní desku pak vysokotlaký laminát v lávovém odstínu, v němž je zapuštěný šedý granitový dřez s odkapní plochou.

Výrazný prvek narušující „sterilitu“ bílé kuchyně představuje obklad jedné stěny z dubu včetně police. Prostor kuchyně vymezuje sádrokartonový podhled v šedé barvě se zabudovaným osvětlením.

Jídelní část tvoří stůl s bílou deskou a čtyřmi bílými židlemi s dřevěným podnožím. Nad stolem vyniknou hodiny vyrobené podle návrhu Natálie Rudenko a lustr ve tvaru květu.

Soutěž Interiér roku

V rámci soutěže Interiér roku budou každoročně oceněny výjimečné české soukromé i veřejné interiéry, a to v sedmi kategoriích. Hlavním mediálním partnerem akce je iDNES.cz, pořadatelem Institut bytového designu.

S nejzajímavějšími soutěžícími budeme čtenáře postupně seznamovat na stránkách Bydlení iDNES.cz. Více o soutěži zde.

Cílem je popularizovat originální bydlení, stejně jako mimořádný design obchodů, firemních prostor, hotelů nebo restaurací a podobně.

Uzávěrka přihlášek: 31. 1. 2016
Vyhlášení výsledků: 8. 3. 2016

Menší rozkládací pohovka poskytuje místo na spaní pro případnou návštěvu. Na stěně za televizí byla použita tapeta imitující kamen.

V ložnici je minimum nábytku: postel a noční stolky v čistých, jednoduchých tvarech byly vyrobené z masivního dubu v přírodním odstínu. Na míru vznikla také vestavná skříň poskytující dostatek úložného prostoru.

Střídmé vybavení doplnila pouze menší komoda, která v kombinaci s kruhovým zrcadlem slouží i jako toaletní stolek. Dominantní prvek představuje v ložnici vliesová tapeta použitá na stěně za postelí, s motivem smetanových květů koresponduje i lustr ve tvaru růží.

Vstupní prostor bytu není rozhodně velký, opticky jej zvětšuje vestavná skříň, jejíž čelní plochy dveří tvoří zrcadlo.

Dominantním prvkem je v ložnici tapeta s motivem růží.

Dominantním prvkem je v ložnici tapeta s motivem růží.

Interiér bytu 2+kk

Autor projektu: Natálie Rudenko

S manželem v roce 2000 založili studio NatAlex 2+2 s.r.o. která se zabývá rekonstrukci a renovaci bytů.

Před pěti lety otevřeli i malou truhlářskou dílnu, která vyrábí veškerý nábytek i kuchyně na míru podle návrhu Natálie Rudenko. Ta začínala jako designérka nábytku na míru, nyní se specializuje na kompletní návrhy interiéru bytů a domu.

Autor:

Nejčtenější

Koupili si tři sta let starý mlýn, po devíti měsících mají hotovo

Část obnaženého obvodového zdiva mlýna zpevňují dřevěné trámy. Tvoří nosnou...

Mlýnské kolo se tu už dávno netočí, není slyšet ani hukot vody, jak padá ze žlabu na kolo. O vodní náhon se roky nikdo...

Dům pro rodinu si navrhli sami. Slouží jim dokonale po všech stránkách

Rodinný dům s dispozicí 5+kk má užitnou plochu 195 metrů čtverečních.

Ondra a Iva nikdy o domě nesnili. Záměr stavět svůj vlastní přinesla až rodinná situace, která si řekla o větší prostor...

Toužili po odpočinku v horách. Moderní chalupa jim roste rovnou ze skály

Peruánská smetánka opouští na víkendy hlavní město Limu a odjíždí odpočívat do...

Peruánská smetánka opouští na víkendy hlavní město Limu a odjíždí odpočívat do hor. V panenské přírodě Cieneguilly,...

V Číně kámen po kameni opravují Velkou zeď. Beton vyvolal hněv a odpor

Velká čínská zeď, Čína - Nejrozsáhlejší stavba na světě a prý jediná viditelná...

Je to gigantický úkol. Na úseku zchátralé Velké čínské zdi na předměstí Pekingu dělníci v potu tváře, s pomocí oslů a...

Byt pro nadšeného cestovatele: důraz se kladl na relaxaci a pohodlí

Tapeta vytvořená podle japonského akvarelu se stala přirozeným centrálním bodem...

Pánský byt v novostavbě na konci Petržalky vás vítá velmi příjemnou atmosférou. Vděčí za ni spolupráci majitele a...

Další z rubriky

Strašnice byly láskou na první pohled a vyhoření bytu výzva, říká Novák

Do Strašnic se přestěhoval z Vinohrad kvůli rodině. S manželkou Kristinou...

„Představit pražské Strašnice jako čtvrť, ve které rád bydlím, jsem pojal jako výzvu. Zapátral jsem v minulosti a...

Do kanceláří „vjela“ část vlaku. Vtipný nápad potěší milovníky retra

Takovou telefonní budku jste ještě neviděli...

Na první pohled běžné zadání, návrh kanceláře pro společnost zabývající se vyhledáváním dopravních spojů, dostalo hodně...

Z panelového 2+1 mají skvělé 3+kk. Bez bytového čerpadla by to nešlo

Byt v panelovém domě z 60. let neprošel za celou dobu rekonstrukcí a nikdo do...

Byt v panelovém domě z 60. let neprošel za celou dobu rekonstrukcí a nikdo do něj neinvestoval ani korunu. Nová jsou...

Najdete na iDNES.cz