Diskuze

Veřejný prostor nemá být jen o autech, říká uznávaný urbanista

Urbanista Yuval Fogelson poukazuje na příklady z měst po celém světě, která se nebála změny a více otevřela svůj prostor lidem. V Brně ho zaujalo Moravské náměstí, naopak Konečného má podle něj co zlepšovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Stačí zadat to jméno do google, a je zřejmé že pan "uznávaný urbanista" má především snahu zlikvidovat auta. Takoví lidé jsou samozřejmě místní radnicí velmi oblíbení (nedávno tu byl nějaký šaman co měřil nějaké pikošmouly, na základě kterých určovat kde všude by se měla auta zakázat).

Není pak překvapivé, že jeho názory jsou v jeho tradičním pojetí: auta zrušit, kde se zrušila je to dobře, kde ještě jsou je to špatně.

4 2
možnosti
LB

Máte recht, města jsou pro auta, ne pro lidi.

1 1
možnosti
Foto

V ČR je 5 mil. osobních aut na 10 mil. obyvatel, tak co je toto za blud?

[ http://www.autosap.cz/zakladni-prehledy-a-udaje/slozeni-vozoveho-parku-v-cr/ ]

Jak by znělo toto: "Veřejný prostor nemá být jen o MHD, říká uznávaný <bůhvíkdo>"?

Samozřejmě, že nemá být vše jen o autech, ale to co nám tady předvádí pan Hollan a další jemu podobní už je prostě moc. Takže za mě: Rv

1 2
možnosti
LB

Nějak mi unikla pointa... Vozidel MHD je přece řádově míň.

0 1
možnosti
PB

P85e71t50r 15B82á19č91a

8. 10. 2017 20:16

Dalsi levicacke vyplod.

3 5
možnosti
IH

I79v93a79n 55H27o83l74a45s

9. 10. 2017 20:49

Někteří fakt mají hodně jednoduchý svět, že?

0 0
možnosti
MV

Abych nebyl jen negativní, musím uznat, že zelné trhy i na Moravském náměstí jsou dobrý nápad. Potom to tam žije přirozeným a užitečným životem, to zase ano:-).

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím, ale to se týká jen specifických lokalit v historickém jádru, zdaleka ne celého města. Stejně tak třeba Moravák, před kostelem sv. Tomáše ap. a taky si myslím, že nemusí parkovat auta před katedrálou sv. Petra a Pavla. Ale jen aby to nezačalo užitečnými opatřeními a pak se to nezvrhlo v neomarxistické zákazy v duchu nějakého zvráceného rádoby pokroku (a náběh k tomu už tady je).

1 0
možnosti
MV

Postřeh dobrý :-).

Nicméně procházka po tzv. pěší zóně Masarykova ul., kde vás na 100 m délky 3x srazí dodávka, taxikář, nebo držitel výjimky pro vjezd od MMB, kterých je asi 10.000 vás vyléčí;-D.

9 0
možnosti
MT

Zapomněl jste na šalinu.

1 1
možnosti
TZ

Úpřímě řečeno byl bych raději, aby veřejný prostor byl pro lidi aktivní - tedy jedoucí/jdoucí odněkud někam a ne pro zevly "korzující" prostorem.

0 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti