Diskuse k článku

Víno kdysi vylepšovali kořením a sladili olověným roztokem, říká historik

Naši předkové vínem dezinfikovali vodu, vylepšovali ho kořením i rozemletými plody a doslazovali olověným roztokem, říká vinař a historik Martin Markel v rozhovoru pro MF DNES.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J69i34ř20í 39S69e32d50l19á25č47e92k 9216136201579

Proč "terroir" a ne třeba "poloha", "místo" ap.

+2/0
31.1.2018 14:50

M22i40l54a51n 98V35o16s89t36r93ý 6189386434874

K té ceně vína mi to na velké výkyvy ani moc nepřijde... 56 litrů vína za 5 zlatých, kráva za 30 zlatých... když se podívám na dnešní ceny živé krávy a tak by litr vína vyšel na cca 56,- Kč.

Navíc máme to štěstí, že dnes vyšel ještě tento článek (https://zpravy.idnes.cz/jan-jiri-grasel-lupic-vrah-rakousko-uhersko-poprava-fyz-/krimi.aspx?c=A180105_203340_krimi_iri) kde je uvedena cena jednoho zlatého k roku 2017 (hodnota stříbra) a to cca 150,- Kč za jeden zlatý a tedy by cena litra vína na dnešní ceny byla cca 13,50 Kč... to zase tak moc není... ;-)

+1/0
31.1.2018 12:34

Najdete na iDNES.cz