Stavba Hotelu Sladovna v Černé Hoře - vizualizace | foto: HiProject

V Černé Hoře plánují postavit pivní lázně

Koupel v pivní pěně a vdechování aroma pivních kvasnic pro zájemce chystá pivovar Černá Hora. Ještě letos chce v jihomoravské obci s necelými dvěma tisíci obyvatel začít stavět multifunkční komplex za víc než 105 milionů korun. Jeho součástí budou i pivní lázně.

"Máme zde překrásný region, bohužel ale nemá téměř žádnou infrastrukturu. Jezdí k nám celé zájezdy návštěvníků a doposud jsme pro ně neměli zázemí. Proto jsme se rozhodli postavit čtyřhvězdičkový Hotel Sladovna i s konferenčním sálem a kompletním vybavením relaxačního pivního wellness centra," vysvětlil majitel černohorského pivovaru Jiří Fusek.

Třípodlažní hotel s téměř stovkou lůžek nabídne konferenční sál pro víc než 140 posluchačů, v podzemí dvanáctimetrový bazén, saunu, prostory pro kosmetické a tělové ošetření, regenerační svalové centrum, endermologické centrum. Návštěvníci budou moci využít i fitness, bowling či snídaňovou místnost.

Pivovar chce postavit i nové kryté parkoviště se 40 místy a spojovací koridor k hotelu. "V centru budou i speciální kádě pro pivní koupele ve směsi z bylin a pivních kvasinek, které mají výborný vliv na pleť a regeneraci. Chystáme také pivovarské muzeum s interaktivní ukázkou vaření piva tradiční technikou," plánuje Fusek.

Na stavbu černohorští pivovarníci dostali peníze z Evropské unie. Projekt je hotový, čeká se jen na smlouvu kvůli dotaci. "Z takzvaného regionálního operačního programu se nám podařilo získat 50 milionů korun," potvrdil Hubert Adámek z pivovaru.

Hotovo by místní chtěli mít do konce příštího roku. Turisté by se pak ve čtyřhvězdičkovém hotelu měli ubytovávat podle Fuska za "venkovské ceny". "Cena za jedno lůžko a noc by měla být mezi 1200 až 1400 korunami, při delším pobytu levněji. To je jen zlomek toho, co se platí jinde," tvrdí Fusek.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit