Polský kamion vjel na přejezd na červenou, pak prorazil závoru a ujel

  • 65
Blikající červená světla ignoroval řidič polského kamionu, který i přes tuto výstrahu vjel na železniční přejezd na Hodonínsku. Když vůz zůstal uvězněný mezi závorami, řidič překážku prorazil a bez zaváhání ujel. Policisté znají registrační značku vozu, přesto žádají o svědectví.

Scénu z minulého týdne natočily kamery. Řidič na železniční přejezd v Moravském Písku vjel i přesto, že svítila červená výstražná světla.

„V ten okamžik začaly padat závory a kamion zůstal uvězněný mezi nimi. Zbytek zdravého rozumu naštěstí jeho řidiči zůstal, sklopenou závoru prorazil a z přejezdu vyjel. Zastavit a oznámit nehodu už se mu nechtělo a z místa ujel,“ přiblížil policejní mluvčí David Chaloupka.

Krátce poté, co kamion opustil koleje, po nich projel osobní vlak.

Policistům se podařilo zjistit registrační značku kamionu, jehož řidiče tak zřejmě čeká postih. „I přesto policisté přivítají svědectví případných svědků,“ poznamenal Chaloupka. Lidé se mohou policistům ozvat na linku 158.

Polský kamion na přejezdu v Moravském Písku prorazil závoru.

Polský kamion na přejezdu v Moravském Písku prorazil závoru.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz