Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Nespi, kamaráde. Bezdomovec ve stanu ztloukl přítele, který začal klimbat

  • 15
Z přátelské návštěvy se v noci na neděli v Brně vyklubal nečekaně hrubý útok. Jeden z mužů totiž začal klimbat, což se nelíbilo jeho příteli, který se jej snažil značně nevybíravým způsobem probudit.

Brněnské strážníky na těžce přístupné místo ukryté v křoví v Novém Lískovci zavolala přítelkyně napadaného, kterým byl devětatřicetiletý muž.

„Na adresu šrámů, které měl v obličeji, poznamenal, že ho prý napadl o osm let starší protivník. Agresor ho údajně škrtil, kopal a tloukl, a to vše prý jen proto, že nechtěl, aby jeho unavený protějšek usnul,“ informoval mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Vyšlo najevo, že napadený muž přišel navštívit svého o osm let staršího kamaráda bezdomovce v jeho stanu. Před půlnocí se mu chtělo spát, což však jeho parťák špatně nesl, a proto na něj zaútočil. K napadení i důvodu svého počínání se také strážníkům přiznal.

Pro zraněného mezitím dorazila sanitka a odvezla jej do Úrazové nemocnice. „Případ bude mít dohru u správního orgánu, kam ho strážníci postoupili pro podezření z přestupku proti občanskému soužití, za který hrozí až dvacetitisícová pokuta,“ poznamenal Šoba.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit