Diskuze

Kost z kotníku zůstala po nehodě na silnici, motorkář dostal 3D implantát

Kulhal by, trpěl bolestmi a nikdy by se naplno nemohl vrátit do života. Devětačtyřicetiletý motorkář Josef Ondráček, který se zranil při nehodě, měl ale nakonec štěstí. Chybějící kost, která je nezbytná pro pohyb kotníku a tedy i pro chůzi, mu ve Fakultní nemocnici Brno nahradili implantátem z 3D tiskárny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J39a24n 31K50u84d40e47r39a

13. 11. 2022 16:27

Slyším prvně, že se pomocí 3d tisku používá tak pevný materiál jako je titan, vím, že se dalí vytvářet různé modely, prototypy, vyrábí se nanášením lehce tavitelného plastu v tenoučkých vrstvách na sebe. To u tohoto případu nejspíš nebude úplně ono, ten postup by mně docela zajímal.

0 0
možnosti

Nazdar Pepo!

Tvl, já Tě měl za mrzáka, jako jsem já pomalu.

Mám fakt radost.

Saša

0 0
možnosti
VN

Hodne dobry. R^ Jinak na motorku bych samo i pak vlezl, je to soucast myho zivota, ale chapu kdyz se nekdo rozhodne jinak. Podle me ale spatny stav silnic v CR muze za spoustu nehod, i jen proto, ze odvadi pozornost od provozu, kdyz clovek kouka kudy by nejlip projel aby si neznicil podvozek nebo na motorce nehavaroval. Rv

0 1
možnosti
PP

Možná by trochu pomohlo tomu bezesporu špatnému stavu silnic přizpůsobit rychlost kterou jedu. Troufnu si říci, že kdyby hrdina článku jel takovou přizpůsobenou rychlostí, pak by článek nevznikl.

2 0
možnosti