Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Vaca, iDNES.cz

Muž hrozil, že v Zastávce vybuchne bomba. Pak usnul s mobilem na břiše

  • 6
Jednašedesátiletý muž o víkendu hrozil, že v Zastávce, která je v posledním období známá hlavně kvůli místnímu uprchlickému táboru, vybuchne bomba. Policisté muže našli doma, spícího s mobilem na břiše. Teď ho stíhají pro šíření poplašné zprávy.

Muž původem z Rosicka nejprve několikrát volal na policejní služebnu s nesmyslnými požadavky. Pak ze stejného telefonu vytočil tísňovou linku 112 s tím, že v Zastávce vybuchne bomba.

„Při vyšetřování oznámení na linku 112 hlas rosickým policistům náramně připomínal hlas obtěžujícího muže z čísla 158. Navíc, jak později zjistili, volal ze stejného telefonního čísla,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek. 

Muži zákona tedy vyrazili k podezřelému domů. Ten doma tvrdě spal s mobilem na břiše. Neprobudil jej ani pokus policistů, kteří zavolali na jeho číslo.

Nakonec ale výtečníka, který svými výpady často obtěžuje i sousedy, probudili. „Ke svým telefonátům se přiznal. Nyní je stíhaný pro šíření poplašné zprávy,“ doplnil Malášek.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit