Americký herec Dean Cain v minulosti ztvárnil roli seriálového Supermana. Jeho...

Americký herec Dean Cain v minulosti ztvárnil roli seriálového Supermana. Jeho kolegyni Lois Laneovou hrála Teri Hatcherová. | foto: Wikipedia

Do Brna dorazí Superman a vědec Jackson, fanoušci je uvidí na Comic-Conu

  • 0
Do rozsáhlé šňůry takzvaných Comic-Conů, které po celém světě lákají davy fanoušků filmů, seriálů, komiksů, videoher, uměleckého stylu anime a dalších příbuzných témat, se druhým rokem přidává také Brno. Víkendová akce na výstavišti se, jak název Comic-Con Junior napovídá, zaměří na mladé návštěvníky. Na své si však mají přijít také starší příznivci všech zmíněných žánrů.

Hlavními hvězdami budou Dean Cain jakožto představitel seriálového Supermana a Michael Shanks, který ztvárnil vědce Daniela Jacksona v kultovním seriálu Hvězdná brána.

Shanks se měl zúčastnit už loňského premiérového ročníku, ale na poslední chvíli zjistil, že mu propadl pas. „Nyní je s jeho cestovními doklady vše v pořádku, což jsme si ověřili,“ ujišťuje mluvčí akce Ondřej Hertl.

Kromě celkem pěti zahraničních osobností se návštěvníci můžou setkat také s Filipem Rožkem jakožto autorem knihy Gump – pes, který naučil lidi žít. Dorazí i herci Jan Čenský, jenž má na svém kontě mimo jiné řadu pohádkových rolí, nebo Naďa Konvalinková. „Naše Comic-Cony mohou vypadat jako zahraniční značky, ale jsou ušity na míru českým fanouškům,“ oznamuje Hertl.

Zájemci se mohou rovněž zapojit do řady turnajů v deskových hrách nebo se zúčastnit workshopu 3D tvorby. Důležitou součást programu představují také tematicky rozmanité přednášky herců, spisovatelů, komiksových a anime tvůrců, cosplayerů a dalších zajímavých vystupujících.

Čarodějnický klub nemáme, smála se v Brně hlava klanu Weasleyových

Výjimečnosti akce odpovídají ceny, dvoudenní vstupenka může přijít až na téměř čtyři tisíce korun. Pokud si však účastník chce navíc užít bližší setkání s některým z prestižních hostů, sáhne do kapsy ještě hlouběji – poplatky za fotografie a podpisy se můžou vyšplhat až k 1 500 korunám.

„Obecně se snažíme do Česka přivážet hosty, kteří jsou pro naše návštěvníky známí a mají přesah do různých zájmových skupin. Vyjednávání trvají mnohdy měsíce a v některých případech i roky. Přesto vše nakonec může skončit na časových možnostech daného člověka,“ podotýká Hertl.

25. října 2022