Ingredience 200 g čerstvých udon nudlí |
1. Udon nudle vaříme asi 2 až 4 minuty ve vroucí vodě. Po uvaření je scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme stranou.
2. V hrnci ohřejeme vývar s na kostičky pokrájeným zázvorem, miso pastou a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a dále přidáme nasekanou papričku s česnekem a houby. Asi 5 minut povaříme.
3. Přidáme lusky a maso nakrájené na tenké nudličky. Na středním plameni povaříme ještě asi 3 minuty, dokud nebude maso hotové. Podle potřeby dochutíme sójovou omáčku.
4. Nudle rozdělíme do teplých misek a přelijeme horkou polévkou. Houbami, masem ani lusky nešetříme a na závěr přidáme pokrájenou jarní cibulku.
Tip: Pokud používáte sušené houby shiitake, namočte je přes noc do vody