Na těsto:
- 140 g jemně mletých vlašských nebo lískových ořechů
- 3 bílky
- 4 – 5 lžic pískového cukru
- sůl
Na náplň:
- 2,5 dl smetany ke šlehání
- 80 g rozpuštěné hořké čokolády
- 20 g kakaa
- 15 g másla
- 2 lžíce pískového cukru
Na polevu:
- čokoláda na vaření
- omega
1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, potom po lžících zašleháváme cukr. Do sladkého sněhu po částech lehce vmícháme mleté ořechy. Sněhovou hmotu dáme do sáčku s rovnou trubičkou a nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem rohlíčky 4 cm dlouhé. Vložíme je do trouby vyhřáté na 120 °C a sušíme 35 – 40 minut.
2. Cukroví necháme v pootevřené troubě doschnout. Potom v kastrolu smícháme smetanu, prosáté kakao, cukr, máslo a zahřejeme. Za častého míchání necháme vychladnout. Poté zakryjeme fólií, vložíme do chladničky a nejméně na 6 hodin dáme vychladit. Nakonec hmotu vyšleháme dotuha.
3. Kakaovou šlehačkou naplníme zdobicí sáček a nastříkáme ji na ořechové rohlíčky, které necháme se šlehačkou utuhnout.
4. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, ke které přidáme kousek omegy. Rozehřátou čokoládou přelijeme tyčinky a znovu necháme vychladit.
Pozn.: Kdo nechce dělat pařížskou šlehačku, může tyčinky nazdobit kakaovým máslovým krémem. Z uvedeného množství je cca 40 kusů.