- 600 g srnčí plece
- 400 g vepřové plece
- 120 g cibule
- 200 g rohlíků
- 1 dl mléka
- 2 celá vejce
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej na smažení
Pikantní omáčka:
- 200 g majonézy
- 25 g kečupu
- 60 g sterilovaných okurek
- 20 g cibule
- 10 g feferonek
- plnotučná hořčice
- 3 cl bílého vína
- ocet 8%
- sůl
- pepř
- worcesterová omáčka
1. Příprava omáčky: Do majonézy přidáme kečup, nastrouhané okurky, jemně nakrájenou cibuli a feferonky, trochu hořčice, zalijeme bílým vínem a troškou octa, okořeníme solí, pepřem a několika kapkami worcesteru. Vše dobře promícháme.
2. Příprava kabanátků: Srnčí a vepřovou plec semeleme najemno na masovém strojku společně s cibulí a v mléce máčenými rohlíky.
3. Přidáme celá vejce, sůl a pepř. Promícháme a tvoříme malé ploché placičky, které opečeme na horkém oleji po obou stranách doměkka.
4. Karbanátky podáváme s pikantní omáčkou. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.
Poznámka: Recept na tyto karbanátky mám od mamky a když je vařím, tak se po nich jen zapráší.